Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

"Το σταυροδρόμι των ψυχών" - Χρυσηΐδα Δημουλίδου

     Πριν από πολλά χρόνια, όταν δούλευα σε τουριστικό γραφείο, η αφεντικίνα μου είχε στο γραφείο της το βιβλίο όπου διάβαζε εκείνη την περίοδο. Εγώ ότι που είχα ξεκινήσει να διαβάζω και την ρωτούσα ποια βιβλία να επιλέξω. Ένα από αυτά που είχε στο γραφείο της και μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι Το σταυροδρόμι των ψυχών.


     Οι εντυπώσεις της ήταν οι καλύτερες, κι έτσι, μετά από αρκετά χρόνια, το αγόρασα για να το διαβάσω. Βέβαια η Δημουλίδου είναι μία από τις αγαπημένες μου συγγραφείς, οπότε δεν δίστασα να το αποκτήσω. Η περίληψη μας ενημερώνει:
     "Η Ελληνοαμερικανίδα Κάσι Πάλμερ ζει στην Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, παντρεμένη κι ευτυχισμένη επί εικοσιδύο χρόνια με τον επιτυχημένο πλαστικό χειρούργο των σταρ του Χόλιγουντ, Σταν Πάλμερ, όταν κάποια περίεργα όνειρα έρχονται να ταράξουν τον ύπνο και την καθημερινότητα της. Η Κάσι αρχίζει να αναζητά τις λησμονημένες παιδικές της αναμνήσεις, στη γη του πατέρα της, στο νησί της Αμοργού, στην Ελλάδα. Εκεί την περιμένει το πεπρωμένο της και η Κάσι αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος.

      Δύο άλλες γυναίκες, που έζησαν πολλά χρόνια πριν από εκείνη, την αναζητούν, ρίχνοντας τις σκιές τους στα όνειρα της και διεκδικώντας μερίδιο από τη ζωή της. Η Κάσι αφήνεται στα χέρια τους, αψηφώντας κάθε νόμο της λογικής, όταν διαπιστώνει ότι ένας μεγάλος ανεκπλήρωτος έρωτας ζητά να αναστηθεί μέσα από την δική της ύπαρξη. Μία σαρωτική θύελλα γεγονότων μαστιγώνει το παρόν της, ενώ ένα τραγικό παρελθόν ζητάει να δικαιωθεί.

      Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες που σέρνουν ακόμη τις φιγούρες τους μέσα στους αιώνες; Ποιος είναι αυτός ο άντρας που τις αγάπησε τόσο πολύ;"


      Είναι ένα μεταφυσικό αισθηματικό θρίλερ γράφει το οπισθόφυλλο, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι θρίλερ. Μεταφυσικό είναι, μιας και η ιστορία ξεκινάει ένα χρόνο πριν το πρώτο και μοναδικό ταξίδι του Τιτανικού. Συνεχίζει στο σήμερα κι όταν ξεκινούν τα όνειρα να επισκέπτονται την Κάσι, γνωρίζουμε την ιστορία μιας τρίτης εποχής. Όταν ξεκίνησα το βιβλίο με την πρώτη ιστορία, μου άρεσε πάρα πολύ. Μου τράβηξε το ενδιαφέρον αμέσως και με καθήλωσε. Όταν φτάσαμε στην εποχή του σήμερα, δεν βρήκα κάτι το ενδιαφέρον, οπότε το παραμέλησα λίγο το βιβλίο. Όσο όμως η ιστορία προχωρούσε και έβλεπα την εξέλιξη των ιστοριών και ανυπομονούσα να δω το τέλος, τότε το διάβασα σε μία ημέρα.


     Δύο εποχές με ανεκπλήρωτους έρωτες ή αποτρόπαιο αποχωρισμό, κι η Κάσι έρχεται στο σήμερα να δικαιώσει αυτές τις γυναίκες. Το βιβλίο έχει αρκετές ανατροπές, όμως έχει ένα πολύ βίαιο τέλος. Θα περίμενα ένα διαφορετικό τέλος, αλλά δυστυχώς δεν μου άρεσε. Σαν βιβλίο είναι κάτι ιδιαίτερο, όμως εάν σας αρέσει το ευτυχισμένο τέλος, μην το πάρετε στα χέρια σας. Θα σας απογοητεύσει. Όμως, εάν δεν κάνω λάθος, έχει βγει ακόμη ένα βιβλίο που είναι η συνέχεια του. Το έχω αγοράσει κι αυτό, όμως όταν ξεκίνησα να το διαβάζω δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, και το παράτησα. Ελπίζω σε αυτό το βιβλίο να έχει πιο όμορφο τέλος.

     Γενικά δεν έχω να πω πολλά. Όμως θέλω να μάθω την δική σας γνώμη εάν το διαβάσατε. Εσάς πως σας φάνηκε κι εάν έχετε διαβάσει το επόμενο θέλω να μάθω την γνώμη σας. Εύχομαι να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!!

                                                          Φιλιά πολλά,
                                                                 Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers