Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Review \\ Beauty Blender VS sponges by Real Technique & Avon

     Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες κοπέλες έχουν παραμερίσει τα πινέλα του μακιγιάζ τους για να χρησιμοποιούν sponges, όπου δίνουν αψεγάδιαστο, ομοιόμορφο και διακριτικό αποτέλεσμα. Εγώ έχω τρία αυτή την στιγμή στην συλλογή μου, το beauty blender, το miracle sponge από Real Technique και το sponge από Avon.


     Τα σφουγγαράκια έχουν μεσαίο μέγεθος όταν είναι στεγνά, κι όταν τα βρέξουμε με χλιαρό νερό μεγαλώνουν. Τα στραγγίζουμε καλά πριν την χρήση, κι ύστερα κάνουμε το μακιγιάζ μας κανονικά. Όταν τελειώσουμε το βάψιμο μας το πλένουμε πάντα. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω. Στην αρχή τα έπλενα με πράσινο σαπούνι πιάτων, όμως χρειαζόμουν αρκετή ώρα για να καθαρίσω την σαπουνάδα. Πλέον τα καθαρίζω με μπάρες σαπουνιού. Ας πάμε να δούμε όμως την γνώμη μου γι'αυτά.

     Θα ξεκινήσω με το miracle sponge από Real Technique, που χρησιμοποιώ πάρα πολύ καιρό. Κοστίζει 5€ περίπου, ενώ μπορείτε να το βρείτε με δύο σφουγγαράκια γύρω στα 8€ εάν δεν κάνω λάθος. Το συγκεκριμένο σφουγγαράκι έχει στην μία του πλευρά μύτη, ενώ στην άλλη έχει μία γωνία. Το βρίσκω πρακτικό για concealer, για δύσκολα σημεία και για το foundation. Θα έλεγα ότι είναι μαλακό, αλλά όχι σαν "αφρός". Είναι μεγαλούτσικο ήδη, οπότε δεν μεγαλώνει πάρα πολύ όταν το βρέξω. Απλώνει υπέροχα τα προϊόντα, δίνει ομοιόμορφο αποτέλεσμα, δεν ρουφάει αρκετό προϊόν εκτός κι αν έχουμε βάλει υπερβολική ποσότητα στο πρόσωπο μας. Πολλές φορές το χρησιμοποιώ τελείως στεγνό, όταν δεν έχω χρόνο να το βρέξω και κάνει καλή δουλειά. Δεν δίνει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά είναι καλύτερο από το να χρησιμοποιούσα πινέλο. Τέλος, καθαρίζεται με κόπο, ειδικά από την πλευρά με την γωνία.


     Το beauty blender είναι το κόκκινο, το είχα βρει σε προσφορά στα 14€ και το αγόρασα. Καταρχήν, μόλις το έπλυνα ξέβαψε κι έκανα αμάν μέχρι να βγαίνει καθαρό νερό. Όμως μετά από κάθε χρήση και κάθε πλύσιμο πάλι βγάζει κόκκινο χρώμα. Με απογοήτευσε αυτό μπορώ να πω. Το συγκεκριμένο όμως είναι πάρα πολύ μαλακό, αρκετά μικρό, οπότε μόλις το βρέξω διπλασιάζεται το μέγεθος του. Σε εμένα, είδα ότι απλώνει το foundation ομοιόμορφα, αλλά το concealer δεν το απλώνει τόσο καλά. Σαν να αφήνει μπαλώματα. Γενικά δεν είδα να κάνει κάτι super που να αξίζει τα χρήματα του ή να δικαιολογεί την τρέλα τόσων κοριτσιών που το έχουν δοκιμάσει.

     Για το τέλος, άφησα την μεγαλύτερη αποτυχία του αιώνα. Μιλάω για το σφουγγαράκι από Avon. Το είχα αγοράσει όταν το κυκλοφόρησαν, όμως δεν το είχα χρησιμοποιήσει. Τους τελευταίους μήνες σκεφτόμουν να κάνω post σύγκρισης των συγκεκριμένων προϊόντων κι έτσι ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ. Βασικά μία φορά το χρησιμοποίησα, ή μήπως μισή;; Είναι ήδη ένα μεγάλο σφουγγάρι, είναι σκληρό, αλλά με το νερό μεγαλώνει ελάχιστα. Η υφή του είναι σαν λάτεξ μόλις βραχεί, καμία σχέση με την υφή των παραπάνω προϊόντων. Το χρησιμοποίησα να απλώσω το foundation και η αίσθηση που ένιωθα στο πρόσωπο μου ήταν άθλια. Επίσης, δεν άπλωνε καθόλου τα προϊόντα, κρατούσε το προϊόν εξωτερικά σαν να είχα βάλει το foundation επάνω του κι όχι στο πρόσωπο μου. Το είχα αγοράσει γύρω στα 4€, όμως δεν αξίζει ούτε 0,01€.


     Εγώ από τα τρία προτείνω το sponge από Real Technique. Συνδυάζει, τιμή και ποιότητα. Θέλω να μάθω εάν έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά. Να μου πείτε εάν σας έχουν βολέψει, πως τα χρησιμοποιείται, ακόμη και πως τα καθαρίζετε. Βέβαια, θέλω να μάθω εάν είχατε σκοπό να αγοράσετε κάποιο από αυτά, ποιο θα επιλέγατε;;; Περιμένω τα σχόλια σας!!


                                                                Φιλιά πολλά,
                                                                       Κωνσταντίνα

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers