Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

"Το τραγούδι της Αννέτας" - Δήμητρα Ιωάννου

     Αυτή την περίοδο ξεκίνησα πάλι να διαβάζω φανατικά. Γενικά περνάω περιόδους που ρουφάω τα βιβλία σαν σφουγγάρι, και περίοδοι που δεν θέλω να τα βλέπω. Στην βιβλιοθήκη μου έχω πάρα πολλά αδιάβαστα βιβλία, συνήθως διαβάζω τα τελευταία που αγοράζω και τα παλαιότερα τα αφήνω. Επίσης, είμαι ένας άνθρωπος που με τραβάει η εικόνα, πολλά βιβλία τα απορρίπτω για το εξώφυλλο ή τον τίτλο, πόσο άσχημο είναι αυτό.


    Παρόλ' αυτά, επειδή δεν μου αρέσει να απορρίπτω κάτι χωρίς να έχω άποψη, θέλω να μαθαίνω κριτικές. Γι' αυτό άλλωστε κάνω τα book reviews. Όμως, όπως σας είπα σε προηγούμενο post, προτιμώ να αγοράζω από τις εκδόσεις ψυχογιός επειδή μπορώ να διαβάσω όλο το πρώτο κεφάλαιο και να σχηματίσω μία μικρή άποψη για το εάν μου αρέσει και θέλω να το αγοράσω. Προς Θεού, δεν κάνω διαφήμιση, όμως μπορούμε να γλιτώσουμε τα χρήματα μας με αυτό τον τρόπο και να ρίξουμε μία ματιά στο βιβλίο κι όχι στην περίληψη που μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα καλή και να μην είναι ή τελείως αδιάφορη και το θέμα του να είναι πολύ καλό.

    Μετά την μεγάλη εισαγωγή, να σας πω ότι το βιβλίο που θα δούμε σήμερα είναι "Το τραγούδι της Αννέτας" της συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου.  
   Αθήνα σήμερα. Η Άννα παντρεύεται τον επιχειρηματία Ανάργυρο Σοφιανό, βασικό μέτοχο ενός υπερσύγχρονου ιδιωτικού νοσοκομείου, ενώ παράλληλα αντιστέκεται στην έντονη έλξη που της ασκεί ο γοητευτικός Μενέλαος. Εγκλωβισμένη σε έναν κακό γάμο, ξαφνικά αρρωσταίνει βαριά, πράγμα που προβληματίζει τον περίγυρο της. Η Άννα, ο Μενέλαος κι οι φίλοι τους έρχονται αντιμέτωποι με έναν ιατρικό κολοσσό που περιφρουρεί καλά τα μυστικά του. Κι αν οι υποψίες τους είναι αληθινές, τότε ίσως όλοι κινδυνεύουν άμεσα, μπλεγμένοι σε ένα κύκλωμα που ξεπερνά και την πιο στρεβλή φαντασία. 

    Επτάνησα, 17ος αιώνας. Ο Μέλιος Ρενέσης ερωτεύεται παράφορα την κοντεσίνα Αννέτα Οριφερίνα, όμως ο Κόντε Νικηφόρος Τεμπέστας, εκβιάζοντας τον πατέρα της, καταφέρνει να τους χωρίσει. Κι ενώ οι δυο νέοι σχεδιάζουν κρυφά μια νέα ζωή μακριά, το νησί πλήττεται από μια σειρά άγριων δολοφονιών, που σπέρνουν τον τρόμο στους κατοίκους του. Ποιος είναι στ'αλήθεια ο μυστηριώδης φονιάς και τι τον συνδέει μαζί τους; Θα καταφέρουν οι δυο νέοι να τον ξεσκεπάσουν ή θα τους σταματήσει η ζοφερή παρουσία του;

    Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα από το παρελθόν που κάνουν επίμονα την εμφάνιση τους στα όνειρα της Άννας; Θα μπορέσουν να την βοηθήσουν και να της δώσουν τις απαντήσεις που αναζητά;

     Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία κι έρωτα, ζυμωμένο σελίδα σελίδα με τις μαγικές νότες μιας μελωδίας που τραγουδά γλυκά τον πόνο της αλύτρωτης αγάπης. 


     Είναι στα top αγαπημένα μου βιβλία πλέον. Βλέπουμε τη ζωή της Άννας, την ευγενική και καλή ψυχή της, που δεν βλέπει το κακό στους άλλους. Όμως για κακή της τύχη πέφτει στα δίχτυα του Ανάργυρου Σοφιανού, όπου την έβαλε στη ζωή του μόνο για να πάρει από αυτήν. Κι αφού δεν μπορούσε να πάρει ότι ποθούσε περισσότερο, αποφάσισε να της πάρει τη ζωή. Στο σημείο αυτό, βλέπουμε παράλληλα τη ζωή της Άννας και της Αννέτας, μέσα από τα όνειρα της Άννας, που θέλουν να την προστατέψουν. Θα καταλάβει η Άννα τη σημασία τους;; Η ζωή της θα καταφέρει να τα συνδέσει;;; Θα έχει καλύτερο τέλος από το τέλος της Αννέτας;;;

    Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει πολύ αγάπη, πολλές ίντριγκες, πολύ σκοτάδι, κι ακόμη περισσότερες συμπτώσεις. Όλα δείχνουν τον λάθος άνθρωπο, με αποτέλεσμα να χάσει αυτήν που αγάπησε στη ζωή του. Πραγματικά είναι ένα υπέροχο βιβλίο που σε ταξιδεύει ανάμεσα σε δύο εποχές, σε πολλών ειδών ανθρώπους, ανάμεσα στη ζωή και στον καθημερινό θάνατο.


     Δεν ξέρω εάν έχει γίνει τεράστια διαφήμιση για το συγκεκριμένο βιβλίο, οπότε δεν ξέρω εάν το έχετε έστω δει σε κάποιο ράφι. Όμως, αξίζει να το έχετε συντροφιά, είτε για να συμπληρώσετε κενές ώρες της ημέρας σας, είτε να ταξιδέψετε με το νου μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Θέλω να μάθω τη γνώμη σας κι αν το λατρέψατε όπως εγώ. Σας εύχομαι καλή εβδομάδα με υγεία!!

                                                                    Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers