Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Προστασία των χειλιών από τον ήλιο


    Σε μία μέρα κάνω δεύτερο post, αλλά θέλω να σας πω δυο πραγματάκια για την προστασία των χειλιών από τον ήλιο. Η αλήθεια είναι ότι αφορμή ήταν κάποια βίντεο στο youtube που έβλεπα. Ενώ οι κοπέλες αγοράζουν συχνά πυκνά αντηλιακά (και πολύ καλά κάνουν!) ψωνίζουν μόνο για το πρόσωπο και το σώμα. Προϊόντα για τα χείλη δεν είδα. Εκτός κι αν απλώνουν το αντηλιακό και στα χείλη. Τέλοσπαντων!

    Για όσες λοιπόν δεν γνωρίζετε, τα χείλη μας είναι ευαίσθητα τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Πήρα την απόφαση να κάνω αυτή την ανάρτηση, γιατί βλέπω ότι όλες (κι εγώ μαζί) δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην αντηλιακή προστασία του προσώπου και του σώματος μας και τα χείλη μας τα αφήνουμε απέξω. Εγώ προσωπικά, εδώ και 2 μήνες, μπορεί και παραπάνω, έχω πάρει το αντηλιακό προστατευτικό χειλιών από την dalon. Το χρησιμοποιούσα τον πρώτο μήνα καθημερινά, και μετά σταδιακά αραίωνα τις χρήσεις ώσπου σταμάτησα.

    Καταρχήν, να πω ότι τα αντηλιακά προϊόντα οι περισσότερες τα αγοράζουμε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ πρέπει να τα φοράμε όλο το χρόνο διότι ο ήλιος παρόλο που είναι κρυμμένος στα σύννεφα, στέλνει ένα μέρος των ακτίνων σε εμάς. Οπότε, ακόμη και το χειμώνα πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας καθημερινά. Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε αντηλιακή το χειμώνα, μπορούμε να αναζητήσουμε προϊόντα με δείκτη προστασίας (SPF) όπως bb creams, ενυδατικές, πούδρες, lip balms,κλπ.

    Επειδή λοιπόν τα χείλη μας έχουν μειωμένη μελανίνη, τα καθιστά ακόμη πιο επιρρεπή στην ξηρότητα. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να αναζητήσουμε προϊόντα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15-20, αναλόγως βέβαια την ώρα που βρίσκεται η κάθε μία στον ήλιο. Επίσης πρέπει να το ανανεώνουμε συχνά, όπως ακριβώς και το αντηλιακό μας. Και τέλος, εάν δεν κάνω λάθος, κάποιες εταιρίες έχουν δημιουργήσει κραγιόν με δείκτη προστασίας 10-30, όπως Korres, Seventeen, radiant, Clinique ακόμη και η Oriflame. Οπότε αντί για lip balms μπορούμε να χρησιμοποιούμε κραγιόν ειδικά για να προστατεύσουν τα χείλη μας. 2 σε 1 δηλαδή. Και προστασία και χρώμα!!!


    Εγώ, έβαζα το αντηλιακό μόνο κάποιες φορές και απλά μου έδινε γυαλάδα στα χείλη ή το άφηνα πρώτα να απορροφηθεί από τα χείλη και μετά σκούπιζα το περιττό προϊόν και έβαζα κραγιόν. Εάν έχουμε διάθεση όλα τα καταφέρνουμε! Τέλος, να σας πω ότι καλό είναι να αποφεύγετε τα έντονα/ βαριά lipgloss και τη βαζελίνη, γιατί έχουν την τάση να τραβούν τις ακτίνες του ήλιου.

    Αυτά είχα να ΜΑΣ πω, γιατί όπως ξέρετε, "Όποιος προσέχει, Έχει"! Κι εμείς θέλουμε να έχουμε υγιές δέρμα, χωρίς πανάδες, ρυτίδες ή (Θεός φυλάξει) καρκίνο. Ελπίζω να σας υπενθύμισα τη σοβαρότητα την προστασίας του δέρματος μας από τον βλαβερό ήλιο και να προστατευόμαστε ακόμη περισσότερο!! Πείτε μου τις δικές σας απόψεις και τι προϊόντα χρησιμοποιείται εσείς για να "εναντιωθείτε" στον ήλιο. Φιλιά πολλά!
                                                           Κωνσταντίνα Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers