Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Book | "Μόνα, Μόνα είσαι εδώ;" - Ελένη Δαφνίδη

    Ο Ιούνιος ήταν ο μήνας του αστυνομικού βιβλίου, του μυστηρίου, του θρίλερ εάν μπορώ να το πω. Διάβασα τρία βιβλία αστυνομικού περιεχομένου, αλλά σήμερα θα σας μιλήσω μόνο για ένα, το Μόνα Μόνα είσαι εδώ;;;


    "Αυτή είναι αναμφίβολα μία πολύ κακή χρονιά για τη Σμαράγδα. Η οικονομική κρίση της παίρνει τη δουλειά, η τράπεζα της παίρνει το σπίτι και ότι έχει μέσα, καθώς και το αυτοκίνητο, και η εικοσάχρονη Μις Τουρισμός της παίρνει τον αγαπημένο. Κάτι ακριβές τσάντες, παλτά και παπούτσια της απέμειναν μόνο, αλλά αναγκάζεται να τα πουλήσει κι αυτά για να ζήσει. 

     Μόνο ο θείος της φαίνεται πως έχει κάτι να της δώσει, κι αυτό δεν είναι άλλο από ένα παλιό αρχοντικό σ' ένα απομακρυσμένο χωριό. Το κληρονομεί υπό την προϋπόθεση ότι δε θα το πουλήσει αν δε κατοικήσει εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο. Εκείνη, αφού δεν έχει άλλη επιλογή, μαζεύει τα υπάρχοντα της κι εγκαταλείπει την πόλη για να ζήσει μόνη στην Κερασιά. 

      Βέβαια, δεν φαντάζεται ότι, όχι μόνο δεν είναι μόνη της στο αρχοντικό, αλλά και ότι δεν είναι καν η πρωταγωνίστρια αυτού του βιβλίου..."


     Καταρχήν, το θέμα της οικονομικής κρίσης είναι άκρως επίκαιρο, αλλά εμένα με τράβηξε η τελευταία παράγραφος, δηλαδή ότι δεν θα είναι η πρωταγωνίστρια του βιβλίου. Μάλιστα, όταν το πήρα στα χέρια μου, ήμουν με μία φίλη μου και της έλεγα τι να εννοεί άραγε η περίληψη;; Θα είναι ποντίκια οι πρωταγωνιστές, κάποιος που με το έτσι θέλω κατοικεί σ' αυτό το αρχοντικό ή κάτι μεταφυσικό;;; Εκείνη παρόλο που δεν το είχε διαβάσει μου έλεγε ότι το πιθανότερο είναι μεταφυσικό και θα έχει ενδιαφέρον.

     Εγώ όμως δεν θέλω να σας πω την ιστορία, γιατί η περίληψη είναι ακριβώς ότι λέει το βιβλίο. Όμως, θα σας πω ότι θα γελάσετε με το χιουμοριστικό τρόπο που γράφει η συγγραφέας, τις πολύ καλές ατάκες της, ακόμη και με τις σκέψεις της πρωταγωνίστριας. Θα σας πω μόνο ότι στο τέλος γίνεται μία τεράστια ανατροπή που μπορεί να αποβεί μοιραία για την Σμαράγδα, αλλά εάν είναι τυχερή θα βρεθούν άνθρωποι που την σκέφτονται να την σώσουν.


      Είμαι σίγουρη ότι αξίζει να το διαβάσετε, πρώτον γιατί έχει χιούμορ, δεύτερον γιατί περνάει ένα μήνυμα ότι δεν είναι πάντα ότι φαίνεται καλό, και τρίτον γιατί θα περάσετε πολύ όμορφα και δεν θα πιστεύετε το τέλος του. Αξίζει τα χρήματα του και ο χρόνο που θα του χαρίσετε θα σας ταξιδέψει πραγματικά. Περιμένω τις εντυπώσεις σας οπωσδήποτε. Επίσης, έχω διαβάσει "Η εκδίκηση των αγγέλων" της Λένα Μαντά και "Οι δαίμονες δεν έχουν όνομα" της Χρυσηίδας Δημουλίδου. Ποιο από τα δύο θέλετε να δείτε review πρώτα;;;;; Περιμένω τα σχόλια σας! Σας φιλώ!

                                                           Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers