Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

"Χωρίς δίχτυ ασφαλείας" - Πένυ Παπαδάκη

      Καλό μήνα!!!! Τι κάνετε;;; Ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας;;; Ποιος προορισμός σας κέρδισε φέτος;;; Εγώ αποφάσισα σήμερα να σας μιλήσω για ένα βιβλίο μίας πολύ αγαπημένης συγγραφέας. Χωρίς δίχτυ ασφαλείας της Πένυ Παπαδάκη από εκδόσεις Ψυχογιός.


      Περίληψη του βιβλίου: "Η Άννα, η σιδηρά κυρία μιας μεγάλης εταιρίας στην οποία αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά και για την οποία θυσίασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της εις βάρος της οικογένειας της, ξαφνικά απολύεται. Η κρίση, που μέχρι χτες δεν την άγγιζε, τυλιγμένη καθώς ήταν στο κουκούλι της δύναμης και της αλαζονείας της, χτύπησε και την δική της πόρτα.

     Από τη μια μέρα στην άλλη, έρχεται αντιμέτωπη με όσα επιμελώς έκρυβε κάτω από το χαλάκι της ζωής της, γιατί δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί μαζί τους. Διαπίστωσε πως η κρίση είχε επεκταθεί στον γάμο της, στις αξίες της, στον κοινωνικό της περίγυρο...

     Ο πρώτος που θα εγκαταλείψει το καράβι που βουλιάζει είναι αυτός που νόμιζε για καπετάνιο της, ο άντρας της. Δεν του αρέσει η σκουριασμένη πανοπλία της, την είχε μάθει δυνατή, την είχε μάθει αρχηγό, είχε δεδομένη την μόνιμη προσφορά της.

     Όμως η Άννα είναι γεννημένη ηγέτιδα, όπως συνήθιζε να λέει ο πατέρας της, και θα καταφέρει έστω και με τρικυμίες, έστω και με απώλειες, να οδηγήσει το καράβι της σε απάνεμο λιμάνι. Θα ρίξει άγκυρα στη ζωή του Βασίλη και θα εκπλαγεί όταν μάθει πως η μοίρα τους ήθελε μαζί από την αρχή, αλλά η ζωή αλλιώς τα είχε σχεδιάσει. Μα στ'αλήθεια, ποιος κατάφερε ποτέ να αλλάξει ή να σβήσει όσα είναι γραφτό να γίνουν;"

     Είναι ένα μυθιστόρημα που θα βρούμε κάποια από τα στοιχεία του σε κάθε σπίτι που γνωρίζουμε. Χάνουμε τις ελπίδες μας, τις αντοχές μας, την υπομονή μας λόγω της οικονομικής κρίσης και όλων των προβλημάτων που μας φέρνει. Πόσοι και πόσοι οικογενειακοί δεσμοί έχουν σπάσει;;; Κάποιοι όμως αντέχουν στα δύσκολα, στηρίζονται στα πόδια τους και προσπαθούν να τα βγάλουν εις πέρας. Έτσι κι η Άννα μαθαίνει με άσχημο τρόπο ότι ήταν μία ζωή μόνη της, ήταν εκείνη που στήριζε και πλήρωνε για το σπίτι της, ήταν η αρχηγός και η δύναμη που αντλούσαν οι γύρω της. Όταν οι ρόλοι αλλάζουν κάποιοι δεν αντέχουν τα βάρη και τρέχουν μακριά. Η μοίρα άλλα είχε σχεδιάσει για εκείνη, αλλά η ζωή άλλα της πρόσφερε. Για να της δείξει με τον δύσκολο τρόπο τις αξίες και τα αισθήματα. "


     Είναι ένα καλό βιβλίο, με θέματα που βλέπουμε ή ακούμε καθημερινά. Έχει πολύ ωραία ροή, καθόλου κουραστική, με πολύ ευχάριστο κι ανατρεπτικό τέλος. Εάν θέλετε να διαβάσετε κάτι ελαφρύ, με λίγες σελίδες σας το προτείνω. Δεν είναι ένα βιβλίο που γίνονται αλλεπάλληλες αλλαγές ή ανατροπές, νομίζω ότι από την αρχή το τέλος του ήταν προκαθορισμένο, απλά μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εξελίξεις που συμβαίνουν.


     Εάν το έχετε διαβάσει, θέλω πολύ να μάθω την γνώμη σας. Εσείς από ποια οπτική γωνία το είδατε και πως σας φάνηκε. Εάν έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο που σας άρεσε, αφήστε μου τον τίτλο και τον συγγραφέα για να το ψάξω.  Καλό μήνα να έχουμε και υγεία!!!

                                                                          Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers