Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Favourites | January 2016

     Τελειώνει ο πρώτος μήνας του 2016, πότε ήρθε και πότε έφυγε... Παρόλ' αυτά, είμαι εδώ σήμερα για να δούμε παρέα τα προϊόντα που ξεχώρισα τον μήνα αυτό.


      Να σας πω την αλήθεια, σκεφτόμουν να το κόψω σε δύο part, κάθε 15νθήμερο να ανέβαζα τα αγαπημένα. Πείτε μου εάν θα θέλατε να δείτε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι άλλες φορές ξεχωρίζω λίγα πράγματα ή δεν χρησιμοποιώ πολλά, αλλά υπάρχουν φορές που είναι πολλά και κουραστικά για ένα post. Περιμένω και την δική σας γνώμη!

     Θα ξεκινήσω με δύο προϊόντα μαλλιών που δεν ξεχώρισα απλά, τα λάτρεψα!! Το πρώτο είναι από Orzene η μάσκα μαλλιών ενυδάτωσης και αναδόμησης για ξηρά ταλαιπωρημένα μαλλιά. Δεν πίστευα ότι θα είχε δράση στα δικά μου μαλλιά, αλλά οικονομική ήταν, όρεξη να πειραματιστώ είχα, και την αγόρασα. Είναι θεϊκή. Μυρίζει υπέροχα, πολύ βασικό. Τα μαλλιά μου μυρίζουν μέχρι το επόμενο λούσιμο. Μετά το δεύτερο λούσιμο τα μαλλιά μου είναι άκρως απαλά, λαμπερά και φαίνονται υγιή. Το μόνο αρνητικό της μάσκας είναι ότι δεν βοηθάει στο ξέμπλεγμα των μαλλιών μου, αλλά και πάλι είμαι υπερβολικά ευχαριστημένη.
      Το δεύτερο προϊόν μαλλιών είναι η Restructuring μάσκα από Kyana. Ήταν στο Cherrybox εάν δεν κάνω λάθος. Έκανε εκπληκτική δουλειά. Βοηθούσε στο ξέμπλεγμα των μαλλιών μου κατά 60%. Δεν είναι μεγάλο το ποσοστό, αλλά το θεϊκό είναι ότι δεν πονούσα κατά την διάρκεια του χτενίσματος, όσο μπλεγμένα κι αν ήταν. Επίσης, δεν μπλέκονταν τόσο γρήγορα όπως γινόταν μετά από κάθε λούσιμο. Κι αυτό επίσης άφηνε τα μαλλιά μου απαλά, όχι τόσο ενυδατωμένα και λαμπερά, αλλά αρκετά απαλά.


      Αυτό το μήνα συνέχισα να χρησιμοποιώ τον αφρό καθαρισμού της Apivita με ελιά και λεβάντα. Έχω μιλήσει αναλυτικά εδώ.
      Για την ώρα του μπάνιου μου, χρησιμοποίησα το αφρόλουτρο βανίλια και σανδαλόξυλο από Avon. Μυρίζει πολύ γλυκά κι αφήνει μία ελαφριά νότα σανδαλόξυλου. Κάνει πλούσιο αφρό, αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο, αλλά το άρωμα δεν κρατάει στο σώμα μου. Παρόλ' αυτά μου άρεσε πολύ!


      Για την ενυδάτωση του σώματος μου λάτρεψα το body butter blossom από Aloe plus. Δεν ήταν ουάου το άρωμα του, όμως η ενυδάτωση που προσφέρει είναι εκπληκτική. Είχα κάνει αναλυτικό review για body butter της ίδιας εταιρίας εδώ, αλλά με άλλο άρωμα.
      Η ενυδάτωση του προσώπου μου έγινε με την aqua vita από Apivita. Έχω μιλήσει ξανά στο παρελθόν γι' αυτή την κρέμα. Ενυδατώνει υπέροχα το δέρμα, δεν μου πετάει έξτρα λιπαρότητα και την απορροφάει αμέσως το δέρμα μου.
      Αυτό τον μήνα χρησιμοποίησα δύο κρέμες ματιών, οι οποίες ξέραναν την περιοχή γύρω από τα μάτια, με αποτέλεσμα να τσούζει και να είναι ένα βήμα πριν να πληγώσει. Φυσικά θα δείτε τις κρέμες αυτές στα non favourites. Η μόνη κρέμα ματιών που εμπιστεύομαι σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η Anew Vitale της Avon. Πολλές κοπέλες έχουν παραπονεθεί ότι έχουν προβλήματα με την χρήση της, όμως σε εμένα προσφέρει full ενυδάτωση και άμεση αποκατάσταση της περιοχής από πληγές, ερεθισμούς, κλπ. Το μειονέκτημα της είναι ότι εάν τοποθετηθεί κοντά στα βλέφαρα θα προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια και θα αρχίσει το κλάμα, αλλά ευτυχώς για λίγο. Θέλει προσοχή γενικά.
       Για την ενυδάτωση των χειλιών μου χρησιμοποίησα το lip balm της Apivita με πρόπολη. Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, αλλά επειδή γυαλίζει πολύ και δεν απορροφάται γρήγορα, το χρησιμοποιώ μόνο το βράδυ και το πρωί τα χείλη μου είναι ενυδατωμένα και απαλά.


       Μιας και είμαι ακόμη στην ενυδάτωση, η κρέμα χεριών που λάτρεψα αυτό τον μήνα είναι από Eubos για ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια. Δεν κάθεται καθόλου βαριά στα χέρια, τα ενυδατώνει και τα προστατεύει για όλο το 24ωρο, απορροφάται γρήγορα και μυρίζει όμορφα. Την είχα αγοράσει σε travel size για να την έχω στην τσάντα μου, αλλά εάν υπάρχει σε μεγαλύτερο μέγεθος θα την αγοράσω ξανά.
      Ένα και μοναδικό προϊόν για την στοματική υγιεινή είναι το στοματικό διάλυμα κατά της κακοσμίας από CB12. Κάνει ότι υπόσχεται, κρατάει την αναπνοή καθαρή, όχι δροσερή, όχι φρέσκια, απλά καθαρή. Το μόνο κακό του κατ' εμέ, είναι ότι μετά τη χρήση του, νιώθω το εσωτερικό του στόματος μου σαν αφυδατωμένο. Εμένα με ξένισε λίγο αυτό, αλλά σε κάποιον άλλον μπορεί να μην τον ενοχλεί.


      Και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα προϊόντα μακιγιάζ που ξεχώρισα, χρησιμοποίησα περισσότερο και αγάπησα. Πριν μπει ο νέος χρόνος αποφάσισα ότι πρέπει να μειώσω τις bb/cc cream και τα foundation, οπότε ξεκίνησα δύο-τρία να χρησιμοποιώ πιο συχνά, αλλά τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ αποκλειστικά μόνο το All matt plus της Catrice. Η απόχρωση μου είναι το 020 nude beige. Δεν θα έλεγα ότι είναι ματ, ημιμάτ θα προτιμούσα, έχει ελαφριά προς μέτρια κάλυψη, διαρκεί όλη μέρα χωρίς να αλλοιωθεί και δεν βγάζει λιπαρότητα, εκτός από την μύτη μου, όπου εκεί έχω πολύ έντονους πόρους κι αν δεν βάλω πολύ πούδρα σε μία ώρα θα αρχίσω να γυαλίζω.
      Το concealer που χρησιμοποίησα είναι το fit me της Maybelline στην απόχρωση 15. Είναι εξαιρετικό. Δίνει φως, ξεκούραστο βλέμμα, δεν μπαίνει στις λεπτές γραμμές και μένει στην θέση του όλη μέρα.
      Η μοναδική πούδρα που χρησιμοποιούσα ένα μήνα τώρα, είναι η all matt plus shine control της catrice στην απόχρωση  020 nude beige. Κρατάει μακριά την λιπαρότητα, αλλά στην περιοχή που έχω πρόβλημα λιπαρότητας πρέπει να βάλω μπόλικη ποσότητα για να μην γυαλίζω. Ευτυχώς είναι ελαφριά πούδρα και δεν φαίνεται στόκος. Σε λιπαρές επιδερμίδες δεν ξέρω εάν θα δράσει όπως υπόσχεται.
       Το χρώμα που επέλεγα για τα ζυγωματικά μου είναι το 05 bubblegum από The Body Shop. Δεν προτιμώ τόσο έντονες αποχρώσεις για ρουζ, αλλά η συγκεκριμένη με τράβηξε και την χρησιμοποιούσα σχεδόν καθημερινά. Δίνει ωραίο χρώμα στα μάγουλα, ομοιόμορφο. Είναι ματ και πιστεύω ότι ταιριάζει πάρα πολύ στις κατάλευκες επιδερμίδες. Θέλω να αποκτήσω κι άλλα ρουζάκια της συγκεκριμένης σειράς.
       Για bronzing και contouring χρησιμοποίησα δύο προϊόντα των sephora. Τα αγόρασα τις γιορτές από το Online κατάστημα τους και φυσικά δεν έλειψαν από την καθημερινότητα μου. Το shimmering bronzing powder με τις ροζ λεπτομέρειες είναι το 1clair light, και το bronzer powder είναι το sun disk και είναι limited edition. Το ανοιχτό καφέ έχει κι αυτό λάμψεις, αλλά δεν φαίνεται στο πρόσωπο. Όσο για την δράση τους, είναι καταπληκτικά και τα δύο. Έχουν έντονη απόδοση, δεν φαίνονται ξένα στο πρόσωπο, ενσωματώνονται εύκολα και το αποτέλεσμα τους είναι όμορφο.


      Πριν περάσω στα προϊόντα χειλιών, θα σας δείξω δύο μονές σκιές που χρησιμοποίησα περισσότερο αυτό τον μήνα. Την μία θα έλεγα ότι την χρησιμοποιούσα σε κάθε μακιγιάζ ως μεταβατικό χρώμα. Μιλάω για την Dance the Tide της NYX. Είναι ένα καφέ που πορτοκαλίζει θα έλεγα, και γενικά την συνδυάζω με τα περισσότερα μακιγιάζ. Η δεύτερη σκιά είναι η 040 Al Burgundy velvet matt της Catrice. Την χρησιμοποιούσα περισσότερο για την κόγχη ή για να ενώνω το μεταβατικό χρώμα με το σκούρο της κόγχης. Γενικά, αυτό τον μήνα χρησιμοποιούσα αποχρώσεις του μοβ στα μάτια, οπότε η συγκεκριμένη σκιά ήταν απαραίτητη.
      Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην δείξω τα Twist lipsticks του Κορρέ στα αγαπημένα του μήνα. Τα χρησιμοποιούσα όλο το μήνα, πρωί και βράδυ, όπου κι αν πήγαινα. Το Passion και το Desire τα φορούσα χωρίς lipliner, ενώ το elegance το χρησιμοποιούσα με το glimmerstick lipliner simply spice από Avon. Όλα τα κραγιόν είναι υπέροχα, μπορείτε βέβαια να δείτε εδώ αναλυτικό review και φωτογραφίες. Όσο για τον συνδυασμό του lipliner και του elegance νομίζω ότι είναι υπέροχος. Θα δείτε φωτογραφία παρακάτω.


      Τέλος, χρησιμοποίησα αρκετά το κραγιόν R39 Super hot από Sephora. Είναι εκπληκτικό χρώμα, που επίσης το φορούσα όλες τις ώρες τις ημέρας. Έχει τρομερή διάρκεια, παρόλο που είναι ενυδατικό. Δεν ξηραίνει τα χείλη, δεν τα βαραίνει, μένει πολλές ώρες αναλλοίωτο είτε φάω είτε πιω. Τέλος, τις πρωινές ώρες επέλεγα ως βάση ένα ανοιχτότερο lipliner, και πιο συγκεκριμένα το  glimmerstick lipliner pink cashmere. Δεν έχει καμία σχέση το χρώμα, αλλά το χρησιμοποιούσα ως βάση για να ανοίξω το χρώμα του κραγιόν λίγο και να τελειώσω και κάποια lipliners. Έχω πολλά και πρέπει να τελειώσω κάποια.

     


       Τα δικά μου αγαπημένα έφτασαν στο τέλος τους. Ποια προϊόντα ξεχωρίσατε τον Ιανουάριο; Έχουμε κάποιο κοινό; Περιμένω τα σχόλια σας!!!! Φιλιά πολλάαααααααα!!!

                                                              Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers