Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

"Το άγγιγμα της αμαρτίας" - Φανή Πανταζή

    Επέστρεψα επιτέλους με ένα book review!! Η αλήθεια είναι ότι λόγω υποχρεώσεων έχω παραμελήσει το διάβασμα, αλλά αυτή την περίοδο ξεκίνησα ξανά το ταξίδι μου. Το βιβλίο το οποίο θα σας παρουσιάσω σήμερα το έχω διαβάσει αρκετό καιρό, από τότε που ξεκίνησα τις αναρτήσεις "book review", αλλά επειδή κάποιες φορές δεν είχα χρόνο, άλλες φορές ήθελα να σας παρουσιάσω κάτι άλλο, η παρουσίαση του βιβλίου έμεινε πίσω.


      Σήμερα όμως, μετά από πολύ καιρό θα μιλήσουμε για "Το άγγιγμα της αμαρτίας" της Φανή Πανταζή. Αγαπώ την συγκεκριμένη συγγραφέα. Έχω διαβάσει όλα της τα βιβλία κι έχω ξεχωρίσει δύο, "Η νύχτα των γιασεμιών" και "Από Αγάπη". Είναι τελείως διαφορετικά βιβλία μεταξύ τους, όμως είναι από τα αγαπημένα μου. Φυσικά δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τα αγαπημένα μου βιβλία, αλλά εάν σας ενδιαφέρει μπορώ να σας κάνω μία mini παρουσίαση/ προτάσεις με τα αγαπημένα μου βιβλία, απλά γράψτε το στα σχόλια...

       "Με αφορμή τον θάνατο της μητέρας του Ισμήνης, ο Λεωνίδας Μαυρόπουλος επιστρέφει στην Ελλάδα ύστερα από δώδεκα χρόνια αυτοεξορίας. Είχε φύγει κυνηγημένος από τις Ερινύες, αυτές που ακόμα τον καταδίωκαν για ένα έγκλημα το οποίο διέπραξε εν αγνοία του. 
        Πόσο ένοχος υπήρξε άραγε για το ανόσιο αμάρτημα που του καταλογίζει η συνείδηση του; Πόσοι άλλοι ευθύνονται που ο νεανικός του έρωτας για την Αριάδνη κατέληξε σε τραγωδία; Τι ρόλο έπαιξε σε όλο το δράμα η ατσάλινη προσωπικότητα της μητέρας της;
        Το ημερολόγιο του δεκαεξάχρονου κοριτσιού δίνει αρκετές απαντήσεις, την ίδια στιγμή όμως δημιουργεί άλλα τόσα ερωτηματικά.
         Κι ενώ στη ζωή του Λεωνίδα ανατέλλει μια καινούρια, λυτρωτική αγάπη, εκείνος βρίσκει επιτέλους τη δύναμη να δει κατάματα όλη την αλήθεια, όσο αδυσώπητη κι αν είναι. Καθώς εξερευνά με επιμονή το παρελθόν, έρχονται στην επιφάνεια απρόσμενα μυστικά και απαγορευμένες σχέσεις που στοίχειωσαν τις ζωές των ηρώων.
        Θα βρει άραγε ο Λεωνίδας την προσωπική του δικαίωση, αυτή που θα τον απελευθερώσει και θα του επιτρέψει να γευτεί επιτέλους την ευτυχία;;;"


        Η ιστορία κυμαίνεται στο τώρα και στο παρελθόν σχεδόν ταυτόχρονα. Η συγγραφέας μας μιλάει για την ιστορία των ηρώων από την αρχή, όμως μετά τα μισά του βιβλίου μαθαίνουμε τα αίτια αυτού του εγκλήματος. Μέχρι εκείνο το σημείο βλέπουμε να κακολογούν τον Λεωνίδα στην κοπέλα όπου ερωτεύτηκε, αλλά ποτέ δεν της είπαν το γιατί. Αυτό το βιβλίο έχει έρωτα ανάμεσα σε δύο νέα παιδιά, όπου θα χωρίσουν από κακία τρίτων. Υπάρχει έρωτας ανάμεσα σε δύο άλλους ανθρώπους, όμως η ζήλια, η κακία, το μίσος και ο παραλογισμός θα τους χωρίσουν. Πόση δυστυχία μπορεί να υπάρξει στην ζωή του κάθε ανθρώπου;;;

       Είναι ένα βιβλίο που σε τραβάει να το διαβάσεις σχεδόν αμέσως. Εγώ το διάβασα σε τρεις ημέρες. Έχει αρκετό μυστήριο κι εμένα μου αρέσει η ίντριγκα, το μυστήριο και το happy end σε ένα βιβλίο. Το συγκεκριμένο μου τα προσέφερε όλα. Είναι αρκετά καλό βιβλίο με πολύ ευχάριστο τέλος όπου μας δείχνει πως οι άνθρωποι όταν φάνε μία γερή κατραπακιά αλλάζουν και βλέπουν τα θετικά κι όχι τα αρνητικά του κόσμου.


       Εάν σας αρέσουν τέτοιου είδους βιβλία διαβάστε το και πείτε μου την γνώμη σας. Εάν το έχετε ήδη διαβάσει, τότε να διαβάσετε τα δύο αγαπημένα μου της ίδιας συγγραφέας, είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε! Ελπίζω να περνάτε όμορφα στις διακοπές σας ή μη, και σίγουρα θέλω να ακούσω τις δικές σας προτάσεις βιβλίων. Σας φιλώ!

                                                 Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers