Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

review Ferveli products

     Εδώ κι αρκετές εβδομάδες απέκτησα κάποια προϊόντα από μία ελληνική εταιρία με φυσικά καλλυντικά, την Ferveli, όπου έχει έδρα στην Μυτιλήνη. Η δική μου παραγγελία έγινε από το site mamafysi.gr, όπου παρέλαβα τα προϊόντα μετά από τρεις περίπου ημέρες.

     Πήρα λοιπόν τέσσερα προϊόντα να δοκιμάσω, επέλεξα τα πιο οικονομικά. Πήρα μία κρέμα ημέρας, μία κρέμα χεριών, μία κρέμα για την ακμή κι ένα lip balm. Ποια είναι όμως η άποψη μου γι' αυτά;;;

     Θα ξεκινήσω με την κρέμα χεριών όπου κοντεύω να την τελειώσω. "Είναι μία επουλωτική κρέμα που τρέφει τα ταλαιπωρημένα χέρια. Χάρη στο λεμόνι δυναμώνει τα νύχια, ενώ απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα." Αυτά λοιπόν λέει η καρτελίτσα όπου συνόδευε την κρέμα. Εγώ θα σας πω ότι μυρίζει απίστευτα έντονα και βαριά. Σε περίπτωση που δεν αντέχετε έντονες μυρωδιές μην την κοιτάξετε καθόλου. Όμως, ότι υπόσχεται το προσφέρει. Θρέφει τα σκασμένα χέρια χωρίς να καίει τις πληγές, τα αφήνει απαλά και το κυριότερο;; Απορροφάται γρήγορα. Θέλει 3 λεπτάκια για να απορροφηθεί, κι έπειτα αισθάνομαι τα χέρια μου απαλά και καθαρά σαν να μην έχω βάλει κάτι επάνω τους. Την κρέμα την λάτρεψα από την πρώτη στιγμή κι ας μυρίζει τόσο έντονα. Είναι το προϊόν που θα ξαναπάρω, αν και θεωρώ ότι η ποσότητα του είναι μικρή.


    Επόμενο προϊόν που δοκίμασα είναι η κρέμα ημέρα με αλόη. "Μια ιδιαίτερα απαλή ενυδατική κρέμα ημέρας με διακριτικό άρωμα ανθόνερου. Έχει επουλωτική και αναπλαστική δράση, βοηθάει στην αναπαραγωγή κολλαγόνου, ενώ παράλληλα τρέφει κι αποτοξινώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας." Έχει όντως διακριτικό άρωμα, όμως εάν έβαζα περισσότερη ποσότητα απ' όση χρειαζόταν γινόταν πολύ λιπαρό το πρόσωπο μου. Όταν όμως έβαζα την κατάλληλη ποσότητα άφηνε το πρόσωπο μου ενυδατωμένο κι απαλό. Παρόλ' αυτά, σε εμένα δεν έκατσε και τόσο καλά για πρωί, την χρησιμοποιούσα μόνο για βράδυ, γιατί εμφάνιζα γρήγορα λιπαρότητα. Όμως, από όταν ξεκίνησα να την χρησιμοποιώ, την επόμενη ημέρα εμφάνιζα κάποιο σπυράκι. Κι όχι τα κλασσικά σπυράκια με το υγρό μέσα, αλλά αυτά που είναι εσωτερικά και πονάνε. Όταν σταμάτησα να την χρησιμοποιώ, αμέσως σταμάτησαν να εμφανίζονται νέα. Επειδή σίγουρα δεν θα την χρησιμοποιήσω για το πρόσωπο μου, πιθανότατα θα την χρησιμοποιήσω για τα χέρια. Είναι σίγουρα ένα προϊόν που δεν θα ξαναπάρω!


    Μία ξεχωριστή κρέμα που απέκτησα από Ferveli είναι κρέμα με θειάφι για ακμή. "Συνδυάζει μοναδικά το θειάφι το οποίο ξηραίνει τα σπυράκια, με το κερί και το λάδι, τα οποία έχουν αναπλαστική δράση και βοηθούν στην επούλωση. Επιπλέον, το λάδι καρύδας έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθάει το δέρμα με τάσεις ακμής." Όταν το πρωτοείδα νόμιζα ότι ήταν μία πηκτή κρέμα, όμως είναι σαν μους. Η χρήση της είναι για τοπικά, επάνω στα σπυράκια. Σε εμένα δρα στα σπυράκια άλλες φορές με μία μόνο χρήση κι άλλες φορές μετά από μέρες. Το αρνητικό του είναι ότι όταν βάλω την κρέμα στο σημείο όπου θέλω, μετά από λίγο νιώθω το δέρμα μου σαν να έχει λάδι. Εννοείται ότι το χρησιμοποιώ μόνο το βράδυ πριν να κοιμηθώ. Σαν προϊόν μου άρεσε, αλλά όχι τόσο ώστε να σκέφτομαι να το ξαναπάρω.


     Τέλος, έμεινε το lip balm με βούτυρο κακάο. "Η πιο βασική συνταγή για την περιποίηση των χειλιών, με βούτυρο κακάο που είναι γνωστό για τις εξαιρετικές του ενυδατικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για να διατηρεί το δέρμα των χειλιών απαλό και ελαστικό, ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες." Η αλήθεια είναι ότι ακούω βούτυρο κακάο και δεν το μυρίζω πουθενά. Αντίθετα, μυρίζει σαν πράσινο σαπούνι. Η μυρωδιά δεν με ξετρελαίνει. Είναι αρκετά λιπαρό, ειδικά εάν περάσω και δύο φορές τα χείλη μου, τότε θα είναι τόσο λιπαρά, που τα ταμπονάρω με ένα χαρτί. Αφήνει απαλά τα χείλη, όχι τόσο όμως που να θρέφει και τα σκασμένα χείλη. Για εμένα είναι ένα προϊόν που δεν θα ξαναπάρω λόγω της λιπαρής υφής που αφήνει.


     Βέβαια, να σας πω ότι τα χρησιμοποιώ καθημερινά περισσότερο από 15 ημέρες, αλλά μέχρι να τα τελειώσω ίσως αλλάξω άποψη είτε βρω κάποια άλλη χρήση. Γενικά δεν ξετρελάθηκα και τόσο και χαίρομαι που δεν ξόδεψα πολλά χρήματα. Είχα ακούσει τόσο θετικά σχόλια που περίμενα πολλά περισσότερα. Θέλω πάρα πολύ να μου πείτε εάν δοκιμάσατε εσείς κάποια προϊόντα της εταιρίας πως σας φάνηκαν. Μόνο εγώ δεν έμεινα ευχαριστημένη;;; Ανυπομονώ να δω τα σχόλια σας!!

                                                                  Φιλιά πολλά,
                                                                                       Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers