Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Αφρίζων gel καθαρισμού - Garnier

    Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ για τον βραδινό καθαρισμό του προσώπου μου ακόμη και στο ντους, ένα αγαπημένο προϊόν το οποίο το είχα αφήσει στην άκρη μιας και δεν βαφόμουν ιδιαίτερα. Ο λόγος που ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ στο ντους, ήταν ότι ένα αφρόλουτρο μου προκάλεσε φούντωση στην ακμή μου, οπότε αποφάσισα να χρησιμοποιώ το καθαριστικό προσώπου και την ώρα του μπάνιου.


    Αυτό τον καιρό λοιπόν, χρησιμοποιώ από την Garnier το Essentials αφρίζων gel καθαρισμού με εκχύλισμα σταφυλιού για αποτοξίνωση. Είναι μόνο για το πρόσωπο και σε καμία περίπτωση για τα μάτια, το αναφέρει κιόλας η συσκευασία.

    Το χρησιμοποιούσα και το καλοκαίρι όταν ζεσταινόμουν πολύ και ίδρωνα, ώστε να καθαρίσω το πρόσωπο μου, ακόμη και ας μην είχα ίχνος μακιγιάζ, και άφηνε το πρόσωπο μου πεντακάθαρο, στεγνό μεν, αλλά καθυστερούσε το δέρμα μου να ιδρώσει. Το είχα ευχαριστηθεί και το είχα βάλει και στα αγαπημένα του μήνα.

    Επειδή λοιπόν το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό, σκέφτηκα να κάνω αναλυτικό review. Είναι για κανονική ή μικτή επιδερμίδα και περιέχει 200ml. Υπόσχεται ότι αναζωογονεί και καθαρίζει την επιδερμίδα, όπως επίσης απελευθερώνεται από ρύπους, σκόνη, υπολείμματα μακιγιάζ και την αφήνει καθαρή, λεία, δροσερή και να αναπνέει καλύτερα.

   Η χρήση του είναι σε βρεγμένα χέρια να βάλω λίγη ποσότητα gel και να κάνω μασάζ στο πρόσωπο εκτός τα μάτια, με περισσότερη επιμονή στο μέτωπο, στη μύτη και στο πηγούνι. Προσωπικά στην περιοχή της μύτης νιώθω ένα ελαφρύ κάψιμο, αλλά μάλλον είναι επειδή οι πόροι είναι ανοιχτοί. Δεν με ενοχλεί όμως.

    Πως μου φάνηκε;;;;  Πρώτα από όλα, έχει την αντλία που βολεύει απίστευτα. Επίσης το κούμπωμα έχει ασφάλεια όπου κλειδώνει την αντλία και δεν πατιέται εάν πέσει πχ το μπουκαλάκι κάτω ή το πιάσει κάποιος άλλος, και το βρίσκω πολύ βολικό και εύχρηστο. Η ποσότητα που χρειάζεται για όλο το πρόσωπο είναι μία σταγόνα μόνο και κάνει πλούσιο αφρό.Όπως είπα και παραπάνω, καθαρίζει το πρόσωπο απίστευτα καλά, το αφήνει σχετικά μαλακό αλλά σε καμία περίπτωση λείο. Θεωρώ ότι το αφυδατώνει το δέρμα και χρειάζεται μια ενυδατική ώστε να έρθει στα ίσα του.

    Επίσης, όπως είπα δεν είναι για τα μάτια. Μία φορά ξεχάστηκα και το χρησιμοποίησα στα μάτια μου, ενώ εγώ έχω ξηρά βλέφαρα, και μου προκάλεσε ερεθισμό και ακόμη μεγαλύτερη ξηρότητα, καθώς και κάψιμο. Χρησιμοποίησα τη μάσκα ματιών της Apivita και ηρέμησαν. Πραγματικά δεν ήξερα τι να κάνω...

    Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα το χρησιμοποιήσουν κοπέλες με ξηρή επιδερμίδα ή κανονική προς ξηρή. Θα ξηράνει ακόμη περισσότερο το δέρμα τους και θα τις τραβάει. Εμένα που το καλοκαίρι είναι μικτό προς λιπαρό, ναι μεν στέγνωνε το δέρμα μου, αλλά το καθάριζε τόσο καλά και κρατούσε τη λιπαρότητα μακριά για τουλάχιστον 10-12 ώρες. Το χρησιμοποιούσα και το πρωί, και σχεδόν όλη μέρα δεν είχα εμφανίσει λιπαρότητα. Βέβαια εγώ δεν είχα τόσο έντονη λιπαρότητα, ίσως σε κοπέλες με περισσότερη λιπαρότητα να τις κρατάει λιγότερες ώρες "καθαρές".

    Η μυρωδιά του είναι διακριτική, και παραπέμπει προς το σταφύλι, αλλά περισσότερο μυρίζει όπως τα προϊόντα Garnier παρά σταφύλι. Το μεγαλύτερο όμως μειονέκτημα του προϊόντος είναι ότι έχει αρκετά parabens και άρωμα.

    Σίγουρα το προτείνω να το δοκιμάσετε, αρκεί να προσέξετε πολύ εάν είναι για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Εάν είστε πολύ λιπαρές, νομίζω θα το ευχαριστηθείτε. Εγώ σίγουρα θα το ξαναπάρω το καλοκαίρι μιας και φέτος με έβγαλε ασπροπρόσωπη!! Επίσης το χρησιμοποιώ τόσον καιρό και όμως έχω καταναλώσει μόνο το μισό. Διαρκεί για πάρα πολύ καιρό και κόστιζε γύρω στα 5€ εάν θυμάμαι καλά.

    Εάν θέλετε πεντακάθαρη επιδερμίδα δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε! Πείτε μου εάν το έχει χρησιμοποιήσει κάποια και πως της φάνηκε. Καθώς επίσης θέλω να μου δώσετε προτάσεις για καθαριστικά για όλο το πρόσωπο. Σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο βράδυ και να περνάτε υπέροχα! Φιλιά πολλά!

                                                Κωνσταντίνα Ν.

  

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers