Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

"Δίδυμα Φεγγάρια" - Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

     Τους τελευταίους μήνες είχαν σταματήσει τα book review που έκανα στο blog μου, όχι επειδή είχα σταματήσει το διάβασμα, αλλά ίσως επειδή δεν έβλεπα μεγάλη ανταπόκριση. Σκέφτηκα ότι δεν ήταν σωστό να σταματήσω να σας μιλάω για τα βιβλία που διάβαζα, είναι ένα μεγάλο μου κομμάτι το διάβασμα και δεν θέλω να το απαρνηθώ.


    Δίδυμα φεγγάρια είναι το βιβλίο που θα δούμε σήμερα. Είναι της συγγραφέας Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έγινε σειρά στην τηλεόραση. Εγώ το είχα διαβάσει από την προηγούμενη χρονιά, δεν είχε γίνει σειρά τότε, αλλά και πάλι δεν έχω δει τι συμβαίνει στην τηλεόραση. Είναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο για να το χαλάσει η οθόνη στο μυαλό μου. Ας δούμε τι λέει η περίληψη του βιβλίου πρώτα.

    "Κι ύστερα έκλεισε τα χέρια του γύρω μου κι ύστερα βυθίστηκα στην αγκαλιά του άντρα που αγαπούσα. Το χαμόγελο του έγινε ένα με το τρέμουλο της καρδιάς μου. Κι ύστερα θόλωσαν τα μάτια μου από τη γλύκα του σμιξίματος μας. Ακόμα και το φεγγάρι θολό μου φάνταζε. Ήταν εκείνη η ώρα η παραδεισένια. Η ώρα που τα δυο κορμιά μας έγιναν ένα. Ο Ανδρέας μου έλεγε πως μ'αγαπούσε. Και το ολόγιομο φεγγάρι άκουσε τα λόγια του, έγινε κατακόκκινο από χαρά κι έγειρε για να δροσιστεί στο κανάλι του γλυκού νερού που λίμναζε ανάμεσα στους καλαμιώνες. Το άκουσα στ'αλήθεια να αναστενάζει από ευτυχία. Το κοίταξα πως έλαμπε ψηλά στον ουρανό. Το κοίταξα πως λουζόταν στο νερό δίπλα μου. Ήταν ευλογημένη εκείνη η νύχτα. Η νύχτα με τα δίδυμα φεγγάρια. 

     Ένας Πρίγκιπας. Ένα άσπρο άλογο. Μια νύχτα με δίδυμα φεγγάρια, που ανάσαινε την ομορφιά της Κερκίνης. Κι η Αλίκη φέρνει στον κόσμο δύο δίδυμα κοριτσάκια. Μόνο που αναγκάζεται να πουλήσει το ένα της παιδί...

     Η Αγάπη και η Ελισάβετ μοιάζουν σας δυο σταγόνες νερό. Μεγαλώνουν χωρίς να ξέρουν την ύπαρξη η μια της άλλης. Μέχρι που οι ζωές τους μπλέκονται αδυσώπητα.

     Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, την αναπνοή του Θεού πάνω στη γη. Μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που χορεύει ανάμεσα στο όνειρο και την αλήθεια, προσπαθώντας να κεντήσει την ίδια την αγάπη."


     Το βιβλίο διαδραματίζεται ανάμεσα σε δύο εποχές, τότε που ξεκίνησαν όλα και το σήμερα. Από την πρώτη σελίδα του βιβλίου έγινα ένα με τους ήρωες. Ήταν σαν να ζούσα δίπλα τους, σαν να ήμουν ένας από αυτούς. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο έρωτα, αγάπη, πόνο, ζήλια, μίσος και συγχώρεση. Όταν δύο άνθρωποι βρουν την ευτυχία, υπάρχει κάποιος που θα τους την στερήσει. Δυστυχώς στο βιβλίο γίνεται με τον πιο άδοξο και σκληρό τρόπο, τον θάνατο. Η Αγάπη και η Ελισάβετ ζουν χωριστά, η μία με πολύ αγάπη και η άλλη με πλούτη. Θα βρεθούν ξανά όταν θα χρειάζονται τη βοήθεια η μία της άλλης. Γενικά το βιβλίο έχει πολλές ανατροπές, αλλά στο τέλος του βιβλίου γίνεται η μεγαλύτερη και η πιο όμορφη.

     Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε μεγάλο ενδιαφέρον με το μυστήριο, τις ανατροπές, τις δολοφονίες. Εγώ το αγάπησα από την πρώτη στιγμή, θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν και το προτείνω σίγουρα. Δεν νομίζω να έχει υπάρξει στο παρελθόν παρόμοια ιστορία, είναι ναι μεν ιστορία αγάπης, αλλά πολύ ιδιαίτερη θα έλεγα. Εάν με ρωτούσατε πιο είναι το αγαπημένο μου σημείο σε όλο το βιβλίο δεν θα μπορούσα να σας απαντήσω... Σε κάθε κεφάλαιο θα έβρισκα σίγουρα ένα αγαπημένο σημείο, όμως, το σημείο που λάτρεψα περισσότερο είναι οι τελευταίες σελίδες... Όσοι το διαβάσατε θα καταλάβετε το λόγο.


    Φυσικά, θέλω να μάθω εάν το διαβάσατε, πως σας φάνηκε και πιο σημείο ξεχωρίσατε εσείς. Πείτε μου πιο βιβλίο διαβάζετε αυτή την εποχή κι εάν το προτείνετε. Σύντομα θα έρθει νέο book review σε τελείως άλλου ύφους βιβλίο. Καλή εβδομάδα σας εύχομαι και να περνάτε όμορφα!!!

                                                               Φιλιά πολλά,
                                                                           Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers