Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μαύρο σαπούνι αφρικής "Χειροποίητες κρέμες" & review

     Πριν από ένα χρόνο περίπου, κέρδισα έναν διαγωνισμό με κάποια χειροποίητα προϊόντα με την ονομασία Μαύρο σαπούνι Αφρικής, Το θαύμα της φύσης. Μπορείτε να βρείτε την σελίδα τους εδώ.


     Το πακέτο μου περιείχε μία κρέμα προσώπου, ένα βούτυρο σώματος, ένα σαπουνάκι χεριών, ένα lip balm κι ένα face scrub σε δειγματάκι. Έχω δοκιμάσει όλα τα προϊόντα εκτός το lip balm. Οι συσκευασίες είναι πολύ καλές, αρκετά γερές και μεγάλες.

      Καταρχήν, να σας πω ότι χάρηκα που δοκίμασα χειροποίητα προϊόντα με αγνά υλικά. Είναι η πρώτη μου επαφή με χειροποίητα προϊόντα και φοβόμουν αρκετά, ειδικά για το πρόσωπο, για να μην επιδεινώσει την ακμή που τότε είχα. Όμως, δεν χρειάστηκε.


      Το πρώτο πολύ αγαπημένο μου προϊόν, το είχα βάλει σε αγαπημένα του μήνα, είναι η κρέμα προσώπου με βούτυρο μάνγκο. Δεν θα πω ότι μύριζε ιδιαίτερα, θα έλεγα ελαιόλαδο με ελαφρώς μάνγκο. Δεν είναι έντονη η μυρωδιά, ούτε ανυπόφορη. Η κρέμα είναι σε στερεή μορφή, και την έτριβα με το δάχτυλο μου ώστε με την θερμότητα να πάρω προϊόν. Παρόλο που είναι χειροποίητα, η ενυδάτωση της είναι όση εγώ χρειάζομαι. Το καλύτερο;; Δεν αφήνει καθόλου λιπαρότητα στο πρόσωπο. Αντίθετα, το αφήνει απαλό και "στεγνό". Εγώ την χρησιμοποίησα πάρα πολύ, για πρωινή χρήση ως επί τω πλείστο.

      Το δεύτερο αγαπημένο μου είναι το σαπούνι χεριών. Το έχω ήδη τελειώσει. Καθάριζε πολύ καλά τα χέρια, μύριζε λίγο πιο όμορφα από την κρέμα, αλλά όχι κάτι έντονο. Το καλύτερο όμως είναι ότι άφηνε τα χέρια τόσο καλά ενυδατωμένα και απαλά, σαν να είχα βάλει μία πολύ βαριά κρέμα χεριών και είχε απορροφηθεί πλήρως. Είναι το μόνο προϊόν που αφήνει τόσο ανάλαφρη αίσθηση στα χέρια μου. Το λάτρεψα!

       Θα συνεχίσω με το scrub προσώπου, όπου είναι ένα δείγμα και δεν έχω ιδιαίτερη άποψη. Είναι ένα καφέ πηχτό υγρό σαν μέλι (όχι τόσο πηχτό όμως) και έχει μαύρους σκληρούς κόκκους. Όταν το χρησιμοποίησα σε νωπό πρόσωπο, ένιωθα ότι έγδερνε το πρόσωπο μου πάρα πολύ. Γενικά μου αρέσουν οι σκληροί κόκκοι, όμως παραήταν σκληροί. Ένιωθα ότι θα γεμίσει το πρόσωπο μου γρατσουνιές. Όπως είπα δεν το χρησιμοποίησα πολύ, αλλά η εντύπωση μου για το δικό μου δέρμα δεν είναι και τόσο θετική.


        Το τελευταίο προϊόν είναι το body butter σώματος. Δεν είμαι σίγουρη εάν έτσι το κατατάσσουν στην σελίδα, όμως δεν ξέρω πως να το πω. Είναι σε στερεή μορφή κι αυτό και μυρίζει λάδι. Δεν μου άρεσε καθόλου το άρωμα του. Έπειτα η χρήση του ήταν πολύ άβολη και χρονοβόρα. Έπρεπε να το θερμαίνω με τα χέρια μου και να κάνω μασάζ στο σώμα μου ή σε ξηρά σημεία. Είναι κατάλληλο για πολύ ξηρά κι ευαίσθητα δέρματα. Περιττό να σας πω ότι για να απλώσω προϊόν στο ένα χέρι, ή έστω να καταλάβω ότι κάτι απλώνω, περνούσαν πέντε λεπτά. Εκτός αυτού, ένιωθα ότι δεν κάνει τίποτα, ούτε ενυδάτωση είδα, ούτε λιγότερη ξηρότητα είδα. Μόνο ελαφριά γυαλάδα άφηνε λόγω λιπαρότητας. Δεν μου άρεσε καθόλου, δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου.

        Εάν έπρεπε να προτείνω ένα από αυτά, σίγουρα είναι η κρέμα προσώπου ή το σαπούνι χεριών. Πιστεύω ότι αξίζει να τα δοκιμάσετε, αν και δεν γνωρίζω τιμές. Το μόνο αρνητικό τους είναι ότι δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Ειδικά τα φυσικά καλλυντικά που δεν έχουν συντηρητικά και λήγουν πολύ γρήγορα, έπρεπε να έχουν οπωσδήποτε ημερομηνία στις συσκευασίες. Το θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα αυτό.

        Όσο για το lip balm, θα σας μιλήσω σε κάποιο άλλο post στο μέλλον. Σας φιλώ κι εύχομαι να έχετε μια όμορφη εβδομάδα. Φιλιά πολλά!!

                                                                   Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers