Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

"Συνάντησε με στις 12" - Ελένη Δαφνίδη

    Τι θα καταλάβαινε κάποιος όταν άκουγε "Συνάντησε με στις 12";;;; Ποιο θα ήταν το θέμα που θα απασχολούσε την ιστορία του βιβλίου και πως θα ήθελε να είναι το τέλος;;;;


    Συνάντησε με στις 12 λοιπόν!! Ένα βιβλίο με χιούμορ, έρωτα, μπλεξίματα κι ανατροπές, γραμμένο από την Ελένη Δαφνίδη! Οι σελίδες του είναι 418 και κυριολεκτικά τόσο είναι και το κείμενο. Τι εννοώ;;; Από την σελίδα που ξεκινάει η ιστορία, δεν κόβεται σε κεφάλαια, αλλά συνεχίζεται ασταμάτητα μέχρι την τελευταία σελίδα. Να δούμε όμως την Περίληψη;;;

     Περίληψη:
   Τίποτα στη ζωή της Κατερίνας δεν είναι έτσι όπως το ονειρεύτηκε. Αν κι έχει περάσει τα τριάντα, συνεχίζει να μοιράζεται το ίδιο σπίτι με την μητέρα και την καταπιεστική γιαγιά της, οι οποίες ελέγχουν κάθε βήμα της με σκοπό να την αποκαταστήσουν με οποιοδήποτε κόστος... Στη δουλειά της τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο μίας αυστηρής και αδίστακτης διευθύντριας. Όσο για τα προσωπικά της, όλα κατέρρευσαν όταν έπειτα από πολλά χρόνια σχέσης την εγκατέλειψε ο αγαπημένος της.

    Όλα όμως θα αλλάξουν όταν κάποια βραδιά θα γνωρίσει και θα ερωτευθεί ένα μυστηριώδη άντρα, ο οποίος θα εξαφανιστεί το ίδιο απρόσμενα, χωρίς να αφήσει κανένα στοιχείο για το ποιος είναι. Η Κατερίνα θα έχει μόνο μία ευκαιρία να τον συναντήσει ξανά, ένα ραντεβού, στις δώδεκα. Θα καταφέρει άραγε, να πάει σε αυτή τη συνάντηση, ή μήπως η ζωή έχει άλλα σχέδια γι' αυτήν;;


    Όταν μία κοπέλα περνάει τα 30, ζει με την μητέρα και την γιαγιά της οι οποίες την "αγχώνουν" για το θέμα του γάμου, αλλά γαμπρός δεν υπάρχει, τότε τι πρέπει να κάνει;;; Υπάρχει χημεία μεταξύ των ανθρώπων;;; Τι θα γίνει όταν βρει τον έρωτα, αλλά η λογική της λέει να τον αφήσει;;; Η μοίρα όμως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να τους ενώσει, ή μήπως τους θέλει χώρια;;; Κάποια ερωτήματα που πηγάζουν στον αναγνώστη όσο διαβάζει αυτό το βιβλίο.

    Γενικά είναι ένα μυθιστόρημα με γέλιο, με μία ιστορία που δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα συνέβαινε στον οποιοδήποτε, είναι τόσο ιδιαίτερη. Σχεδόν από την αρχή του μυθιστορήματος τραβάει τον αναγνώστη σαν μαγνήτη. Μας δείχνει τι εστί αληθινή φιλία, τι εστί έρωτας κι ας μην γνωρίζεις τον άλλον καλά, και τέλος, τι εστί φόβος. Να σας πω την αλήθεια, το συγκεκριμένο βιβλίο το είχα αρκετό καιρό στην βιβλιοθήκη μου. Όμως επειδή παλιότερα είχα διαβάσει δύο βιβλίο της ίδιας συγγραφέας και δεν με ξετρέλαναν τόσο, το παραμέλησα αυτό. Τελικά μετάνιωσα που δεν το είχα διαβάσει νωρίτερα. Σε τρεις ημέρες περίπου το τελείωσα κι όσο μπορούσα δεν το άφηνα από τα χέρια μου!! Με μάγεψε η ιστορία, η εξέλιξη της, οι συμπτώσεις και οι τρέλες της.


    Έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο της Ελένης Δαφνίδη;;; Το συγκεκριμένο σας άρεσε;;; Πείτε μου ποιο κομμάτι της ιστορίας λατρέψατε εάν το έχετε διαβάσει, κι όσοι το διαβάσετε να μου πείτε στο μέλλον ποιο κομμάτι σας μάγεψε και γιατί. Εγώ ξεχώρισα την σκηνή του αεροπλάνου στο τέλος. Δείχνει την απελπισία της να παντρευτεί, αλλά φυσικά λάτρεψα το Happy End.

                                                                   Φιλιά πολλά,
                                                                                     Κωνσταντίνα

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ψάχνω αυτό το βιβλίο και δεν υπάρχει πουθενά. Πως μπορώ να το βρω;

Δεν υπάρχει άσχημη γυναίκα, υπάρχει άβαφη γυναικά είπε...

Καλησπέρα! Εγώ το είχα παραγγείλει ηλεκτρονικά.Αν δεν θέλεις να το πάρεις κ εσύ έτσι,μπορείς να το παραγγείλεις στο βιβλιοπωλείο.

Followers