Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Οι συμβουλές μου για τους φακούς επαφής

    Όμορφες μου φίλες, σήμερα θα σας μιλήσω για τους φακούς επαφής. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να προσέχετε και κάποιοι τα παραμελούν επειδή δεν έχουν χρόνο ή βαριούνται, δυστυχώς  έχω παραμελίσει κι εγώ μια δυο φορές κάποια σημαντικά βήματα.
    Ας ξεκινήσω με τους φακούς: Είναι 3 ειδών, οι ημερίσιοι που είναι για μια χρήση και τους πετάμε μετά, οι μηνιαίοι που είναι για 30 χρήσεις, και τέλος οι χρόνιοι που είναι για ένα χρόνο. Εγώ πιστεύω ότι οι  ημερίσιοι είναι οι πιο καλοί γιατί και μικρόβιο να πάρει το μάτι μας θα τους πετάξουμε αμέσως και δεν θα συνεχίζει να κολλάει το μάτι μας. Ενώ οι χρόνιοι ή οι μηνιάιοι εάν έχουν αρκετές χρήσεις ακόμη, θα στεναχωρηθούμε για τα χρήματα που χάνουμε με την δεύτερη αγορά άλλων φακών. Τι πρέπει να προσέξουμε λοιπόν:
         -Πριν βάλουμε τους φακούς πρέπει να πλύνουμε τα χέρια και τα μάτια μας καλά.
         -Να προσέχουμε να είναι ο φακός από τη σωστή του πλευρά και όχι από την ανάποδη γιατί θα μας φύγει, το μάτι μας δεν θα τον κρατήσει για πολύ ώρα.
         -Μόλις βάλουμε τους φακούς πρέπει να πλύνουμε με  ζεστό νερό και σαπούνι τη θήκη των φακών.
         -Να χρησιμοποιούμε φυσικό δάκρυ μόλις βάλουμε τους φακούς και μόλις τους βγάλουμε. Πρέπει να υγραίνουμε τα μάτια μας όσο φοράμε τους φακούς, ακόμη και όταν δεν τους φοράμε. Υπάρχει σε αμπούλες και σε κοληρίο. Εγώ προτιμώ τις αμπούλες που είναι για μια χρήση.
        -Πρέπει να φοράμε τους φακούς όχι περισσότερο από τις χρήσεις τους.
        -Να βάζουμε υγρό στη θήκη μέχρι τις γραμμές που έχει, μήν το γεμίζουμε μέχρι επάνω, πρέπει να αφήνουμε περιθώριο για να αναπνέουν οι φακοί.
       -Διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσεις των υγρών διαλυμάτων. Μην τα χρησιμοποιείτε χωρίς να γνωρίζετε το χρόνο που χρειάζεται για να απολυμανθούν οι φακοί.
      -Προσέχετε να μην ακουμπάει το στόμιο του μπουκαλιού με το υγρό στη θήκη των φακών, ούτε στο χέρι σας.
      -Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε καλλυντικά από άλλες κοπέλες, μπορεί να σας κολλήσουν κάποιο μικρόβιο. 
       -Πρώτα να βγάζετε τους φακούς επαφής και μετά να ξεβάφεστε.

         Αυτές ήταν οι συμβουλές μου, ελπίζω να κάλυψα τυχόν απορίες σας, και να σας βοήθησα για καλύτερη προστασία σας.


       Σας υπέρ ευχαριστώ που συνεχίζετε και με παρακολουθείτε.Φιλιά πολλά, Κωνσταντίνα Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers