Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Δωρεά Μαλλιών || Η εμπειρία μου

     Εδώ και πολλά χρόνια, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα κόψω τα μαλλιά μου κοντύτερα από το ύψος της μασχάλης. Είναι μάλιστα και σγουρά, οπότε η μπούκλα θα τα ανεβάσει μέχρι τους ώμους. Έτσι, το καλοκαίρι κουρευόμουν και μέσα σε ένα χρόνο τα μαλλιά μου έφταναν σχεδόν στη μέση. Τι άλλαξε όμως αυτή τη φορά;;;


     Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου με κοντό αγορέ μαλλί. Με κούρευαν για να είναι δυνατά τα μαλλιά μου και μου άρεσε αυτό το στυλ μπορώ να πω. Μεγαλώνοντας όμως άρχισα να τα μακραίνω. Όχι πολύ, καρεδάκι μέχρι τους ώμους. Τα τελευταία χρόνια όμως, η καλή φροντίδα που παρέχω στα μαλλιά μου, η υγεία και η δύναμη που είχαν από παλιά, βοηθούν τα μαλλιά μου να μακρύνουν γρήγορα χωρίς ψαλίδα και κόμπους.

     Πρόσφατα το youtube, η τηλεόραση, γενικά ο τύπος ολόκληρος, γέμισε από διαφημίσεις όπου έκοβαν τα μαλλιά τους και τα δώριζαν σε έναν οργανισμό καρκινοπαθών όπου έφτιαχναν περούκες για για παιδιά. Κατευθείαν σκέφτηκα να κάνω κι εγώ αυτή την καλή πράξη, όμως παντού έλεγαν ότι η κοπή των μαλλιών γινόταν σε επιλεγμένα κομμωτήρια. Εγώ μένω στην επαρχία, αλλά και κάποιο ταξίδι να πήγαινα σε μεγαλύτερη πόλη, δεν είχα τον νου μου ή τον χρόνο να ψάχνω τα κομμωτήρια. Η ιδέα λοιπόν είχε εξατμιστεί από το μυαλό μου, γιατί ήταν ακατόρθωτη.

     Μέχρι που έψαξα στο internet και βρήκα την ιστοσελίδα τους, εδώ, και βρήκα τα πάντα. Που πρέπει να στείλεις τα μαλλιά που έκοψες, πως να είναι συσκευασμένα, κλπ. Μόλις είδα ότι μπορούμε να κουρευτούμε όπου θέλουμε, να τα στείλουμε όπου κι αν είμαστε, τότε ξαναζωντάνεψε η επιθυμία μου να δωρίσω τα μαλλιά μου.


     Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, είναι:
 ·20 εκατοστά και άνω, δεν υπάρχει μέγιστο επιτρεπτό όριο.
·ΜΟΝΟ στο φυσικό τους χρώμα, σε υγιή κατάσταση.
·Με λευκές τρίχες.
·Που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένα αρκεί αν τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα να έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία.
·Φυλαριστά, αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι 20 εκατοστά και άνω.

      Δεν γίνονται δεκτά:
·Με μήκος λιγότερο από 20 εκατοστά.
·Βαμμένα με όλων των ειδών τις βαφές.
·Που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία όπως περμανάντ ή ισιωτική, ανταύγειες και οποιαδήποτε άλλη χημική επεξεργασία.

     Όπως σας είπα παραπάνω, υπάρχουν αρκετά κομμωτήρια που συνεργάζονται γι' αυτό τον σκοπό και γίνεται όλη η διαδικασία δωρεάν. Όμως όσες δεν έχετε κάποιο κομμωτήριο κοντά σας, και θέλετε να πάτε σε κάποια γνωστή σας ή να έρθει μία κομμώτρια στο σπίτι ή να κάνετε την διαδικασία μόνες σας, δείτε εδώ όλη την διαδικασία του κουρέματος. Επίσης, εδώ θα βρείτε την διεύθυνση και τον τρόπο αποστολής, όπως επίσης, όσες θέλετε μπορείτε να τα παραδώσετε αυτοπροσώπως.

    Εγώ, από την ημέρα που πήρα την απόφαση να τα δωρίσω, δεν άντεχα το μάκρος των μαλλιών μου, λίγο η ζέστη, λίγο η χαρά του καλού σκοπού, ήθελα να κουρευτώ. Βέβαια, εγώ έδωσα 30-35 εκατοστά περίπου, οπότε το μαλλί μου έγινε αρκετά κοντύτερο απ' ότι ήθελα, όμως δεν με πειράζει. Εύχομαι τα μαλλιά μου να κάνει ένα προσωπάκι να χαμογελάσει και να το βοηθήσει μέχρι να γιατρευτεί και να γίνει υγιής ξανά.


    Α και να μην το ξεχάσω!! Υπάρχει ένα έντυπο, εδώ, όπου το συμπληρώνετε με τα στοιχεία σας και τα στοιχεία των μαλλιών σας και το στέλνετε μαζί με την κοτσίδα. Το μόνο που έχετε λοιπόν να κάνετε είναι να μακρύνετε τα μαλλιά σας και να τα δωρίσετε ή να διαδώσετε τον τρόπο αυτό ώστε να βοηθήσουμε τόσα παιδιά που έχουν αυτή τη μικρή μας ανάγκη.

    Θέλω να μάθω τη γνώμη σας γι' αυτή τη διαδικασία. Πως σας φαίνεται; Θα κάνετε κι εσείς αυτό το βήμα;; Μήπως έχετε ήδη δωρίσει τα μαλλιά σας; Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μου την δική σας εμπειρία;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers