Σάββατο 14 Μαΐου 2016

"Ο κορσές της Σταχτοπούτας" - Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη

     Επέστρεψα με ακόμη ένα book review. Ο τίτλος μοιάζει χιουμοριστικός, η περίληψη στο πίσω μέρος φαίνεται αστεία κι είπα να το διαβάσω. Δεν έχω διαβάσει άλλο βιβλίο της συγκεκριμένης συγραφέα, όμως ήταν οικονομικό και είπα γιατί όχι.


     Περίληψη: Με λένε Άννα, είμαι τριάντα πέντε χρονών, ογδόντα εννιάμιση κιλά και σχεδόν ένα κι εβδομήντα τρία ύψος. Αυτό που με χαρακτιρίζει, γιατί όπως καταλάβατε περνάω απαρατήρητη, είναι η γαμψή μύτη μου, κληρονομιά από τον παππού που δεν γνώρισα ποτέ. Σαν να μην ήταν αρκετό το έργο τέχνης, μια ανεμοβλογιά, που πέρασα όταν η πρώτη μου μητριά έλειπε σε τουρνουά κεντήματος, μου άφησε καμιά διακοσαριά ουλές στο μελαχρινό μου πρόσωπο. (Μην τρομάζετε, σήμερα που σας γράφω είμαι εντελώς διαφορετική και πολύ ευτυχισμένη.) Αυτή ειναι η ζωή μου. 
     Η ιστορία μιας σύγχρονης σταχτοπούτας, που όμως δεν είναι φτωχή αλλά ζουμερή. Η ζωή της ανατρέπεται όταν έρχεται επιτέλους ο πρίγκιπας, το παραμύθι ξεκινά δυναμικά και με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά οι βάτραχοι, τα μαγεμένα φιλιά, οι κακές μάγισσες και οι δηλητηριώδεις διαιτιτικές σαλάτες την περιμένουν σε κάθε γωνία. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ραγδαίες εξελίξεις και μπόλικη προδοσία είναι συστατικά πιο βαριά και από τα κιλά της ηρωίδας μας, που είχε μάθει να τα λύνει όλα με καλό φαί, ποτάμια σοκολάτας και μπόλικο αλκοόλ για χώνεψη. Η Άννα θα ψάξει να βρει την ευτυχία, αλλά όπως όλα τα ταξίδια προς τον ήλιο, θα κάνει πολλά χιλιόμετρα μέσα στο σκοτάδι..."



    Στο βιβλίο η αφηγήτρια είναι η ηρωίδα, οπότε μιλάει στο πρώτο πρόσωπο. Δεν της αρέσει τίποτα από την ζωή της, ο πατέρας της της φόρτωσε μία κακιά μητριά με δύο κακά αδέρφια, που της κάνουν τη ζωή μαρτύριο και δεν έχει την δύναμη να αντιδράσει. Γενικά, το μόνο φως στην μαύρη ζωή της είναι ένας παλιός έρωτας που θα μπει ξανά στη ζωή της, όμως όχι για καλό, όχι στην αρχή τουλάχιστον. Το βιβλίο μου άρεσε πολύ, δεν είναι ένα κλασσικό μυθιστόρημα ερωτικής ιστορίας. Το μεγαλύτερο βάρος του ήταν στην ζωή της Άννας, όσα έζησε, όσα την πλήγωσαν και σε αυτούς που την στήριξαν, αλλά και στην προσπάθεια της να αλλάξει την καθημερινότητα της. Από κει που δεν είχε κανέναν στην ζωή της εκτός από τον πατέρα της και την κολλητή της, θα βρεθεί να μάθει με άσχημο τρόπο θα έλεγα ένα μεγάλο μυστικό. Φυσικά το τέλος είναι χαρούμενο, θα καταφέρει να αποκτήσει όσα επιθυμεί και κατά κάποιον τρόπο θα δικαιωθεί για όσα υπέμενε. Δεν νομίζω ότι εάν το διαβάσει κάποιος θα βαρεθεί με τις ανατροπές και τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στο φως. Εμένα μου άρεσε αρκετά, ήταν κάτι διαφορετικό απ' όσα έχω διαβάσει και το προτείνω.


    Εάν το έχετε διαβάσει θέλω να μάθω την γνώμη σας. Ή εάν έχετε διαβάσει άλλο βιβλίο της συγκεκριμένης συγραφέα, θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι κι αν σας άρεσε τόσο ώστε να το διαβάσω κι εγώ. Ελπίζω να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!

                                                            Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers