Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

First make-up bag

    Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να κάνω μία ανάρτηση με τα προϊόντα που προτείνω εγώ για το πρώτο νεσεσέρ, όμως τελικά αποφάσισα να σας μιλήσω για την δική μου εμπειρία μέχρι να βρω τον "δρόμο" μου.

    Εγώ από μικρή λάτρευα το μακιγιάζ. Πολλές φορές σκάλιζα τα πράγματα της αδερφής μου, τα έσπαγα χωρίς να το θέλω φυσικά, βαφόμουν ας πούμε, αλλά πάντα, αυτό που με τραβούσε είναι το eyeliner. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, απόκριες ήταν, ήμουν δεν ήμουν 11 χρονών, και ξεκίνησα να κάνω γραμμή eyeliner με ένα μαύρο μολύβι. Φυσικά καθυστερήσαμε μέχρι να το καθαρίσουμε, δεν περιγράφω τον εξάψαλμο που άκουσα, αλλά προσπαθώ να σας βάλω στο κλίμα.

     Την μεγαλύτερη εντύπωση όπως καταλάβατε μου την έκανε το eyeliner. Το πρώτο προϊόν που αγόρασα ήταν eyeliner μαύρο. Και μπορώ να σας πω ότι κατάφερα με την πρώτη φορά να κάνω ευθείες γραμμές, ίσιες και όμοιες. Όταν έβγαινα δεν χρειαζόταν να βάλω κάτι άλλο στο πρόσωπο μου. Ήταν τα μάτια μου έντονα, τα μάγουλα μου ήταν από φυσικό τους ροδαλά, με ένα gloss που μου είχε χαρίσει η αδερφή μου ήμουν τέλεια.

     Φυσικά, σιγά σιγά, ξεκίνησα να αγοράζω από μαγαζάκια του 1€ σκιές με χρώματα, lipgloss γυαλιστερά, γιατί η αδερφή μου μου είχε πάρει ένα ματ που έβαζες έξτρα το διάφανο gloss.

     Η ηλικία που ξεκίνησα να βάφομαι ήταν στα 17-18, κι αυτό μόνο όταν έβγαινα τα βράδια. Συστηματικά ξεκίνησα να βάφομαι στα 19 μου, όπου αγόρασα κι έβαλα το πρώτο μου κραγιόν. Βέβαια, η αδερφή μου μου έδωσε αρκετά καλλυντικά λίγο πριν την πενταήμερη (σκιές, μολύβια, gloss), οπότε όταν είχα χρόνο μπορούσα να πειραματιστώ.

     Γενικά, πιστεύω ότι όσο είστε στην εφηβεία, όπου το δερματάκι σας είναι φρέσκο χωρίς ατέλειες, δεν πρέπει να το επιβαρύνετε. Εγώ μέχρι τα 25 που ξεκίνησα το blog δεν είχα χρησιμοποιήσει foundation, εκτός από bb cream τον τελευταίο χρόνο. Μόλις ξεκίνησα να επιβαρύνω το δέρμα μου πέταξε ακμή και έχασε την καθαρότητα του. Μην κάνετε το ίδιο λάθος. Δεν θα ξαναέχετε το ίδιο δέρμα ποτέ.

     Φυσικά οι περιπτώσεις με έντονη ακμή δικαιολογούνται να βάφονται, αλλά καλύτερα είναι να ρωτήσετε κάποιον δερματολόγο για να σας δώσει το κατάλληλο προϊόν κάλυψης. Μπορεί να κάνετε χειρότερα την ακμή σας.

      Αφού σας έπρηξα λίγο, να σας πω εάν ξεκινάτε τώρα να πειραματίζεστε, να αποκτήσετε όποια χρώματα επιθυμείτε, να μην σας μείνει απωθημένο, να κάτσετε στο σπίτι σας να βαφτείτε, να δείτε πως φαίνονται, εάν σας ταιριάζουν, και φυσικά να βγάλετε φωτογραφίες ώστε να συγκρίνετε το αποτέλεσμα. Μέχρι να μάθετε να βάφεστε σωστά, για τα δικά σας γούστα πάντα, όταν βγαίνετε, κινηθείτε σε πιο ασφαλής επιλογές. Λίγη μάσκαρα, κραγιόν και ρουζ και είστε έτοιμες.

      Πλέον, μπορείτε να βρείτε πολλές κοπέλες στο youtube όπου κάνουν μακιγιάζ βήμα βήμα, όπου δίνουν συμβουλές και δείχνουν προϊόντα για το πρώτο σας νεσεσέρ, και μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα τα γούστα σας και την τσέπη σας τι θα αγοράσετε.

      Ξέρω ότι αυτή η ανάρτηση είναι βαρετή, δεν έχει να σας προσφέρει κάτι, όμως ελπίζω να βοήθησα έστω και μία κοπέλα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φανώ ξερόλας ή να σας αποτρέψω να κάνετε αυτό που θέλετε. Μία συμβουλή έδωσα, λίγο μεγάλη βέβαια, κι όποιος θέλει την ακούει. Δεν έχω κάτι άλλο να σας πω. Ελπίζω να μην σας κούρασα και να σας βοήθησα με την δική μου εμπειρία. Σας φιλώ!!
 
                                             Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers