Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

"Έκπτωτος άγγελος" - Νικόλ Άννα Μανιάτη

     Λίγο πριν το τέλος των εορτών, αλλά ο μήνας των πολλών ονομαστικών εορτών, επέλεξα να σας μιλήσω για ένα εκπληκτικό βιβλίο που μου έκαναν δώρο, το διάβασα τις ημέρες που ήμουν άρρωστη, αλλά ξέχασα να το βάλω στα αγαπημένα Δεκεμβρίου.


     Έκπτωτος άγγελος ο τίτλος.  Ο τίτλος που σας ταξιδεύει;;;; Εγώ μόλις διάβασα την λέξη άγγελος, σκέφτηκα ότι έχει να κάνει με παιδί. Έκπτωτος, δεν σκέφτηκα κάτι από τον τίτλο, αλλά όσο διάβαζα το βιβλίο καταλάβαινα περισσότερα. Το βιβλίο το έγραψε η συγγραφέας Νικόλ Άννα Μανιάτη, όπου έχει γράψει 6 βιβλία. Ένα από αυτά είναι "Ο ύπνος των χιλίων ημερών" όπου έχω διαβάσει κι είναι επίσης εκπληκτικό.

      Είδε την πόρτα ν' ανοίγει και ο πανικός την τύλιξε. Η καρδούλα της άρχισε να χτυπά με γοργό ρυθμό και ο κόμπος στον λαιμό έγινε κουβάρι που την έπνιξε. Ήθελε να ξεφωνίσει, να τρέξει... μα έμεινε παγωμένη στη θέση της μέχρι που ένα λευκό χέρι απλώθηκε και άδραξε τον μικρό καρπό της. Έκλεισε σφιχτά τα μάτια και περίμενε...
      Η Σοφία μεγάλωνε σε ένα περιβάλλον πλημμυρισμένο από την λατρεία του πατέρα και των παππούδων της, μα την αγάπη από το άτομο που κάθε παιδί αποζητά δεν την εισέπραξε ποτέ. Η απελπισμένη ανάγκη γι' αυτή την αγάπη την έσπρωξε σε απεγνωσμένες και επικίνδυνες ενέργειες για την ίδια, φρικαλέες γι' αυτούς που την λάτρευαν. Μέχρι που ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο, μα και με τον άνθρωπο που μια ζωή λαχταρούσε την αποδοχή στην καρδιά του. Και κατά πρόσωπο με την αλήθεια!
      Υπάρχουν άραγε περιθώρια να ανατρέψει τα λάθη και να βαδίσει σε καινούρια μονοπάτια ευτυχίας;


      Είναι ένα βιβλίο πολύ ευαίσθητο, έχει να κάνει με την παιδική βία, τα σημάδια που πρέπει να διαβάζουμε στα παιδικά μάτια, την άμεση αναζήτηση βοήθειας, κλπ. Η Σοφία είναι ένα παιδί που κακοποιείται από όταν γεννήθηκε σχεδόν, όμως μεγαλώνοντας αποζητούσε την βία σαν ένας εθισμένος που αποζητά τα ναρκωτικά. Η εφηβεία της ήταν πολύ δύσκολη και η συμπεριφορά της αλλόκοτη. Όπως είδαμε πιο πάνω θα φτάσει αντιμέτωπη με το θάνατο για να δει την αλήθεια. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να το διαβάσει καθένας από εμάς. Είναι το καλύτερο βιβλίο για δώρο πιστεύω.

      Εάν το έχετε διαβάσει, περιμένω τη γνώμη σας, εάν σας άγγιξε όσο κι εμένα κι εάν το επιλέγατε για δώρο. Φυσικά, εάν έχετε κάποια πρόταση να μου δώσετε, για κάποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει και σας άρεσε πολύ, ανυπομονώ να το αποκτήσω κι εγώ. Σας φιλώ κι ανυπομονώ για τα σχόλια σας!

                                                                Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers