Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

May Favourites 2015

    Είμαστε ένα βήμα πριν το καλοκαίρι, αλλά ο καιρός μας θυμίζει φθινόπωρο. Δεν πειράζει όμως, ελπίζουμε οι βροχές να μείνουν πίσω μαζί με τον Μάιο και τον Ιούνιο να μπορέσουμε να κάνουμε όσα οι βροχές και οι κοκοκαιρίες μας εμπόδιζαν....

    Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω τα προϊόντα που αγάπησα και ξεχώρισα τον μήνα Μάιο. Δεν χρησιμοποίησα πολλά καλλυντικά, ούτε πολλά προϊόντα, κι ο λόγος είναι επειδή είχα μία επίσημη περίσταση και δεν ήθελα να βαφτώ έντονα, καταπολεμούσα τα σπυράκια μου για να καθαρίσει το πρόσωπο μου. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προϊόντα.

   Θα ξεκινήσω με τα προϊόντα μακιγιάζ που είναι λίγα. Λάτρεψα την μάσκαρα της aden universal 3 in 1 για έντονο αποτέλεσμα. Δίνει όγκο και ένταση στις βλεφαρίδες χωρίς κόπο, όμως δεν δίνει μάκρος και διαχωρισμό. Εγώ την χρησιμοποιούσα για καθημερινό μακιγιάζ και ήταν super. Επίσης λάτρεψα την μάσκαρα The Falsies της Maybelline. Δίνει χρώμα, ένταση, καλό διαχωρισμό και μάκρος στις βλεφαρίδες. Το μειονέκτημα της είναι ότι δεν κρατάει την καμπυλότητα της και όταν ίδρωνα, έτρεχε στα κάτω βλέφαρα, ή επειδή ακουμπούσε σε ιδρωμένο δέρμα, άφηνε χρώμα. Τέλος, δεν χρησιμοποιούσα παραδόξως κραγιόν ή μολύβια χειλιών, αλλά χρησιμοποίησα αρκετά το ενυδατικό "κραγιόν" της MUA Power Pout colour intense tint & balm Irreplaceable. Είναι ενυδατικό, με αχνή απόδοση που χτίζεται ελαφρώς, όμως το χρώμα διαρκεί για αρκετές ώρες στα χείλη. Τρεις ώρες σίγουρα.


    Στη συνέχεια θα συνεχίσω με την περιποίηση των μαλλιών μου που είναι μόνο ένα προϊόν. Αυτό τον μήνα χρησιμοποίησα της Sunsilk πρόγραμμα αναδόμησης για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Είναι πιο υγρή η σύσταση του απ' ότι της πράσινης συσκευασίας που είναι για τέλειες μπούκλες. Έκανε τα μαλλιά μου απαλά, γυάλιζαν, αλλά δεν διατηρούσε την ελαστικότητα της μπούκλας των μαλλιών. Δεν το υπόσχεται άλλωστε.. Θέλω να δοκιμάσω κι αυτό στην μοβ συσκευασία, εάν το έχετε δοκιμάσει πείτε μου απόψεις.


    Για την περιποίηση του σώματος μου κατά την διάρκεια του μπάνιου λάτρεψα το αφρόλουτρο από I love με μέλι και αμύγδαλο. Δεν το έβγαλα φωτογραφία, γιατί ήδη έχει τελειώσει και θα το δείτε στα empties. Μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί ήθελα ελάχιστη ποσότητα για το ντους μου κι έκανε πλούσιο αφρό. Ενυδάτωνε την επιδερμίδα μου και την άφηνε απαλή, καθώς επίσης το άρωμα του ήταν υπέροχο και έμενε για αρκετή ώρα μέσα στο μπάνιο. Επίσης, το χρησιμοποίησα και ως κρεμοσάπουνο, και παρόλο που είχε αδειάσει τα 3/4 του δοχείου, το χρησιμοποίησα σχεδόν όλο το μήνα με καθημερινή χρήση. Είναι υπέροχο. Λάτρεψα το body scrub της Apivita με  πορτοκάλι και ginger, για το άρωμα του, την βαθιά απολέπιση που κάνουν οι πολύ ψιλοί αλλά πυκνοί κόκκοι και φυσικά για την απαλότητα και λείανση που προσφέρει στο δέρμα. Για εμένα είναι μείον η συσκευασία που είναι γυάλινη και βαριά. Πρώτον, γιατί είναι εύκολο να γλιστρήσει με τόσα νερά γύρω τριγύρω και να χτυπήσει τα πόδια μας, και δεύτερον, επειδή είναι βαζάκι, πρέπει να το ανοίξω πριν ξεκινήσω το ντους μου ώστε να το χρησιμοποιήσω κατά την διάρκεια του μπάνιου Κατά τα άλλα είναι υπέροχο προϊόν. Τέλος, για την ενυδάτωση του σώματος μου χρησιμοποίησα το Extra Soft από Eveline. Ενώ στην συσκευασία φαίνεται παχύρρευστη κρέμα, μόλις την χρησιμοποιήσω φαίνεται "απαλή" και αραιωμένη χωρίς να είναι λεπτόρρευστη. Δεν ξέρω εάν βγάζει νόημα αυτό που λέω. Προσφέρει καλή ενυδάτωση, δεν θα έλεγα πλούσια, αλλά αυτή την περίοδο θέλω ελαφριές κρέμες. Επίσης αφήνει το δέρμα απαλό, εάν χρησιμοποιήσω λίγη ποσότητα απορροφάται αμέσως, ενώ εάν χρησιμοποιήσω περισσότερη απ' ότι πρέπει τότε αργεί να απορροφηθεί. Ακόμη ένα θετικό που βρήκα είναι ότι προσφέρει δροσιά στην επιδερμίδα, οπότε το χρησιμοποιώ και σαν aftersun για ανακούφιση. Τέλος, το μειονέκτημα του είναι η μυρωδιά του που μου θυμίζει τα αντικουνουπικά σπρέι, σε πιο ελαφριά έκδοση.


      Το αποσμητικό που χρησιμοποίησα αυτό τον μήνα είναι το Noxzema σε μορφή κρέμας. Το έδειξα σε προηγούμενα αγαπημένα καθώς επίσης και σε empties. Το λατρεύω για την αίσθηση, την διάρκεια και το άρωμα του, αλλά το μισώ για το αλουμίνιο που έχει μέσα. Φυσικά, αυτό τον μήνα χρησιμοποίησα το άρωμα από Roger & Gallet Gingembre Rouge. Λατρεύω το άρωμα αυτό, αλλά είναι πανάκριβο! Μυρίζει λουλουδάτα, διακριτικά και βαριά ταυτόχρονα, που όμως το άρωμα μένει στην μνήμη των γύρω μου. Δεν έχει τρομερή διάρκεια, αλλά κρατάει 4 ωρίτσες. Δοκιμάστε τα σίγουρα!


     Στο project Pan (εδώ) είδατε μία θεραπεία σκλήρυνσης νυχιών 8 in 1 της Eveline. Είχα πει ότι δεν μου άρεσε γιατί δεν είχα δει να προσφέρει το ελάχιστο στα νύχια μου. Όμως, αυτό το διάστημα που το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, σχεδόν καθημερινά το φοράω στα νύχια μου, είδα ότι είναι δυνατά, δεν σπάνε εύκολα, έχουν αντοχή και μακραίνουν γρήγορα. Επίσης, έχει γαλακτερό χρώμα, οπότε φαίνονται τα νύχια βαμμένα και περιποιημένα απλά με την θεραπεία, χωρίς να τα επιβαρύνω με άλλο βερνίκι. Τέλος, για την ενυδάτωση των χεριών μου χρησιμοποίησα την κρέμα από Ventus με aloe vera και έλαιο αμυγδάλου. Μυρίζει υπέροχα, ενυδατώνει τα χέρια πολύ καλά κι απορροφάται αμέσως. Δεν αφήνει λιπαρότητα στα χέρια όπως άλλες κρέμες, κι έτσι μπορούσα και την χρησιμοποιούσα κατά την διάρκεια της ημέρας.


    Μία μεγάλη έκπληξη για εμένα ήταν η οδοντόκρεμα Vademecum, η οποία υπόσχεται προστασία των ούλων και πουθενά δεν γράφει για λεύκανση. Πρώτα απ' όλα, δεν έχει γεύση και δεν καίει. Έπειτα, προσφέρει λεύκανση, όχι τόσο έντονα όσο η λεύκανση του οδοντιάτρου, αλλά σίγουρα περισσότερο από άλλες οδοντόκρεμες. Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν έχεις ήδη καλό σμάλτο και λευκά δόντια από φυσικού σου, δύσκολα να βρει κάποιος μία οδοντόκρεμα που να του κάνει κατάλευκα τα δόντια. Συγκριτικά με άλλες γνωστές εταιρίες που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν λεύκανση, σίγουρα εμπιστεύομαι περισσότερο αυτήν.


    Τέλος, έμειναν τα προϊόντα περιποίησης προσώπου. Για τον καθαρισμό του προσώπου μου πρωί και βράδυ χρησιμοποίησα το organic tea tree face wash από dr. organic. Μυρίζει άσχημα, αλλά όχι έντονα, οπότε υπομένω την μυρωδιά. Καθάριζε αρκετά καλά το πρόσωπο, εκτός κι αν είχα μακιγιάζ, τότε δεν το αφαιρούσε πλήρως. Επίσης δεν χρησιμοποιείται στα μάτια και το θεωρώ λίγο άβολο να πρέπει να χρησιμοποιώ δύο διαφορετικά προϊόντα. Δεν ξήραινε το δέρμα μου, δεν το τραβούσε και δεν ένιωθα ότι έπρεπε να βάλω ενυδατική μετά. Βοήθησε αρκετά με την μείωση της ακμής. Η ενυδατική που χρησιμοποιούσα το πρωί ήταν από Pharmasept η Cleria πολλαπλής δράσης. Είχα κάνει review εδώ με πολύ αρνητικά σχόλια. Ο λόγος που την έβαλα στα αγαπημένα είναι επειδή είδα μία ελαφριά μείωση στις πανάδες (ναι, τώρα που κοντεύει να τελειώσει καθαρίζει τις πανάδες), κι επειδή είδα ότι κρατάει μακριά την λιπαρότητα για αρκετές ώρες, σχεδόν όλη μέρα. Και πάλι όμως δεν την προτείνω, αλλά εφόσον την είχα έπρεπε να την χρησιμοποιήσω... Στην βραδινή μου περιποίηση ήταν καθημερινά η μάσκα προσώπου Perfectly Purigfying της Avon. Στην ουσία είναι γκρι άργιλος όπου στα 10-15 λεπτά στεγνώνει. Εγώ τον χρησιμοποιούσα τοπικά σε κοκκινίλες και σπυράκια για 10 λεπτά, πριν στεγνώσει τον αφαιρούσα και την επόμενη ημέρα το πρόσωπο μου ήταν πιο καθαρό. Η ενυδάτωση του προσώπου μου μετά την μάσκα ήταν αποκλειστικά με την μάσκα ύπνου του Κορρέ, έβαζα λεπτή στρώση σαν να ήταν μία απλή κρέμα και την επόμενη μέρα ένιωθα αναζωογονημένη την επιδερμίδα μου, φρέσκια, ενυδατωμένη και χωρίς σπυράκια. Έχω μιλήσει αναλυτικότερα εδώ. Εκτός όμως από τα φανερά σπυράκια, υπάρχουν και τα εσωτερικά όπου πονάνε και θέλουν αρκετές ημέρες για να φουντώσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούσα την κρέμα με θειάφι από Ferveli. Το χρησιμοποιούσα τοπικά στα ενεργά ή εσωτερικά σπυριά και την επόμενη μέρα τα συγκεκριμένα σπυριά είχαν βγει ή ξεραθεί. Σίγουρα με βοήθησε αρκετά, αλλά το αρνητικό της είναι ότι βγάζει πολύ λαδίλα στο δέρμα, παρόλο που δεν βάζω αρκετή ποσότητα. Έχω μιλήσει για το συγκεκριμένο προϊόν εδώ. Η κρέμα ματιών που λάτρεψα είναι από Dr. K η 24H anti block, όπου με βοήθησε με έναν σοβαρό ερεθισμό που μου προκάλεσε μία άλλη κρέμα ματιών. Έχω μιλήσει αναλυτικά εδώ. Και τέλος, η ενυδάτωση των χειλιών μου τα βράδια γινόταν με το lip butter mango του Κορρέ. Αφήνει χρώμα στα χείλη και δεν θα το προτιμούσα για βράδυ, όμως επειδή δεν μπορώ κατά την διάρκεια της ημέρας να χρησιμοποιώ προϊόντα σε βαζάκι, το χρησιμοποιώ το βράδυ και απλά ταμπονάρω τα χείλη μου με χαρτοπετσέτα για να φύγει το περιττό χρώμα. Ενυδατώνει πολύ καλά τα χείλη και δεν δημιουργεί πετσάκια.


    Αυτά τα προϊόντα αγάπησα και χρησιμοποίησα πάρα πολύ αυτό τον μήνα. Πείτε μου εσείς ποια προϊόντα ξεχωρίσατε, καθώς επίσης εάν έχουμε κοινά αγαπημένα. Σας φιλώ και σας εύχομαι να περνάτε όμορφα!

                                                                       Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers