Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

review Προϊόντα μακιγιάζ Lavera

     Όταν ακούω για βιολογικά καλλυντικά θα ασχοληθώ περισσότερο μαζί τους, για να μάθω το περιεχόμενο τους και την μυρωδιά τους. Είμαι πιο σίγουρη για τη δράση τους στο δέρμα μου καθώς και το αποτέλεσμα τους. Όταν η εταιρία είναι και ελληνική, τότε προσέχω ακόμη περισσότερο τα προϊόντα και ενδιαφέρομαι να έρθω σε επαφή μαζί τους, ώστε να μάθω την υφή τους, το αποτέλεσμα τους καθώς και τη διάρκεια τους.

    Σήμερα θα σας μιλήσω για τέσσερα προϊόντα μακιγιάζ από την εταιρία Lavera, όπου δεν είχα την τύχει μέχρι τώρα να δοκιμάσω προϊόντα τους εκτός από μία μάσκα. Η εταιρία Lavera εδώ και 25 χρόνια μας προσφέρει κρέμες για κάθε τύπο επιδερμίδας και κάθε ηλικίας, γυναικεία και αντρικά προϊόντα, καθώς επίσης και καλλυντικά που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από του εμπορίου!

    Πριν λίγο καιρό, επικοινώνησα με την εταιρία και μου έστειλαν κάποια προϊόντα να δοκιμάσω. Μου έστειλαν αρκετές κρέμες (σε δείγματα και μη) αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει όλες και θέλω να σας μιλήσω για όλα τα προϊόντα ενυδάτωσης σε ένα Post. Στο σημερινό όμως θα σας μιλήσω για τα προϊόντα μακιγιάζ μόνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σκεφτείτε ότι επειδή δεν είναι αγορασμένα με δικά μου χρήματα τότε θα είναι και λατρεμένα. Η γνώμη μου είναι ειλικρινής και ξέρετε ότι από δέρμα σε δέρμα αλλάζει, όπως και οι ανάγκες ή τα θέλω της κάθε μίας μας.

    Τα προϊόντα που δοκίμασα είναι το Liquid eyeliner σε καφέ απόχρωση, το Natural mousse make-up στην απόχρωση Honey 03, το Soft Lipliner στην απόχρωση Plum brown και τέλος, το lipgloss Glossy Lips στην απόχρωση Almond Kiss. Όλα τους τα προϊόντα είναι δερματολογικά, οφθαλμολογικά και για νικέλιο ελεγμένα.


    Να σας πω την αλήθεια δεν ξετρελάθηκα με όλα και θα σας πω στη συνέχεια τους λόγους. Θα ξεκινήσω από το προϊόν που δεν μου άρεσε τόσο και σιγά σιγά θα φτάσω σε αυτό που ξεχώρισα.

    Το πρώτο και λιγότερο συμπαθητικό για εμένα προϊόν είναι το mouse make-up. Όταν το χρησιμοποίησα στο πρόσωπο μου το ένιωσα τόσο απαλό που δεν ένιωθα ότι απλώνω make-up, αλλά παχύρρευστη κρέμα σε στεγνή μορφή. Δεν ξέρω εάν το καταλαβαίνετε, όμως η αίσθηση που άφηνε στο πρόσωπο μου ήταν τόσο μαλακή, πραγματικά πρωτόγνωρη για τέτοιου είδους μακιγιάζ. Φανταστείτε ότι εάν απλωθεί ομοιόμορφα, δεν θα φαίνεται ότι φοράτε κάτι στο πρόσωπο σας. Η μυρωδιά του είναι πουδρένια, αν και λίγο έντονη στην αρχή, όμως ευχάριστη μιας και μου αρέσει αυτό το άρωμα. Η διάρκεια του στο δικό μου δέρμα που είναι μικτό προς λιπαρό αυτή την περίοδο είναι αρκετά καλή για βιολογικό προϊόν. Κρατάει 3-4 ωρίτσες, ανάλογα την ημέρα και την αντίδραση του δέρματος μου, αλλά όταν εμφανίσω λιπαρότητα, συνήθως έως πάντα είναι στο πιγούνι. Όχι κάτι το έντονο και το μπαμ, αντίθετα, θα έλεγα ότι δεν φαίνεται, ούτε όταν κοιτάζω τον καθρέφτη. Όμως νιώθω το δέρμα μου πιο "βαρύ". Δεν γίνεται δηλαδή σαν γλίτσα. Εάν ταμπονάρω με χαρτί την περιοχή, διαρκεί το μακιγιάζ όλη μέρα.



     Ο λόγος που δεν μου άρεσε είναι ότι δεν έχει κάλυψη. Αφήνει χρώμα μεν, όμως από μόνο του δεν καλύπτει τις ατέλειες. Δοκίμασα να το χτίσω με ακόμη μία στρώση, όμως ενώ κάλυπτε περισσότερο τα σημάδια, όχι πολύ όμως, παρατήρησα ότι έκανε πολύ έντονους τους πόρους του προσώπου μου. Δεν έχω ανοιχτούς πόρους που να είναι έντονοι, κι όμως αυτό έκανε το πρόσωπο μου να φαίνεται γεμάτο. Επίσης, σε ξηρά σημεία τα έκανε να φαίνονται πιο έντονα. Ήταν σαν να μαζευόταν το προϊόν εκεί και να έμενε. Το ίδιο γινόταν φυσικά και σε ξερά σπυράκια, με αποτέλεσμα να γίνονται εντονότερα. Και τέλος, ο κυριότερος λόγος που δεν μου άρεσε, ήταν όταν στους ανοιχτούς πόρους της μύτης μου (μόνο εκεί έχω ανοιχτούς και έντονους) δεν φορούσα βάση τους έδειχνε εντονότερους είτε γιατί μαζευόταν εκεί περισσότερο προϊόν, είτε επειδή δεν τους κάλυπτε καθόλου. Εγώ μέχρι στιγμής, δεν χρησιμοποιούσα βάση με καμία BB ή make-up, με το συγκεκριμένο όμως, προσπαθώ να χρησιμοποιώ πριν από κάθε εφαρμογή.


     Η υφή του επειδή είναι τόσο απαλή, απλώνεται τόσο όμορφα στο πρόσωπο, σαν να γλιστράει επάνω του. Όμως, μην ξεγελαστείτε και βάλετε πολύ ποσότητα γιατί θα μπαίνει σε λεπτές γραμμές ή γύρω από την μύτη το περιττό προϊόν και θα φαίνεται άσχημο. Εγώ έπαιρνα με ένα λεπτό, μυτερό πινέλο λίγο-λίγο το make-up και το άπλωνα με γρήγορες κινήσεις. Το ίδιο έκανα και όταν το άπλωνα με τα χέρια μου. Βέβαια προτιμώ το πινέλο γιατί με τα χέρια δεν εισχωρεί καλά σε πόρους και γωνίες του προσώπου όπως ένα κρεμώδες foundation. Και τέλος, ένα ακόμη μειονέκτημα που βρήκα είναι ότι λερώνει τα ρούχα. Συγκεκριμένα, έχω ένα μπουφάν καθημερινό για τη βόλτα μου με το σκύλο, το οποίο είναι νάιλον. Μπορώ να σας πω ότι ο γιακάς του έχει γίνει γεμάτο αντιαισθητικές γραμμές από το make-up. Τόσο καιρό φορούσα άλλα make-up ή BB, ακόμη και το camouflage μόνο, και το μπουφάν μου δεν είχε λερωθεί καθόλου. Μόλις ξεκίνησα να χρησιμοποιώ αυτό το make-up, άφηνε χρώμα. Δεν μου άφησε καθόλου καλή εντύπωση αυτό. Πείτε μου εάν σας έχει συμβεί κι εσάς, και με ποιο προϊόν.


    Η συνολική μου άποψη είναι πολύ μέτρια, παρόλο που είχε αρκετά θετικά δεν μπορώ να παραλείψω τα αρνητικά που για το δικό μου δέρμα με ενόχλησαν. Το χρησιμοποιώ φυσικά καθημερινά για ένα απλό φυσικό μακιγιάζ, γιατί δεν θέλω να πάει χαμένο, όμως τα αρνητικά υπερίσχυσαν και δεν θα το προτιμήσω. Θέλω όμως να δοκιμάσω κάποιο από άλλη σειρά.

    Επόμενο, περισσότερο συμπαθητικό, αλλά όχι αγαπημένο είναι το lip liner plum brown. Ενώ το χρώμα του στο μολύβι είναι τόσο γλυκό, γράφει πιο σκούρο καφέ. Φυσικά δεν με ενόχλησε αυτό, αλλά το ότι είναι σκληρό. Όσο το ξύνω γίνεται μαλακότερο, αλλά και πάλι στα δικά μου χείλη που είναι ευαίσθητα και ελαφρά ξηρά αυτή την περίοδο, νιώθω ότι μου τα τραβάει. Σαν να τα αφυδατώνει. Επίσης παρατήρησα ότι κάποιες φορές, όταν φεύγει το κραγιόν ή το lipgloss που έχω βάλει από πάνω και το μολύβι έχει αφήσει ένα ελαφρύ χρώμα, στις έντονες γραμμές φαίνεται το χρώμα έντονα, όπως όταν το είχα βάλει στην αρχή. Αυτό φυσικά δεν το είδα πολλές φορές, μόνο όταν τα χείλη μου είχαν έντονες και βαθιές γραμμές.


    Το πρώτο θετικό του είναι ότι βγαίνει υπέροχα στις φωτογραφίες, κάνοντας τα χείλη ομοιόμορφα και σαρκώδη. Παιδεύτηκα πολύ με τις φωτογραφίες για να φαίνεται το σωστό αποτέλεσμα. Και το δεύτερο που βρήκα, είναι ότι έχει καλή διάρκεια για μολύβι. Έχω φάει πολλές φορές και ενώ το κραγιόν φεύγει, το μολύβι αφήνει ένα ελαφρύ χρώμα πίσω του,  σαν αυτό που δείχνει το μολύβι.


    Ούτε αυτό με ενθουσίασε τόσο. Θέλω να δοκιμάσω άλλη απόχρωση, ίσως το συγκεκριμένο μολύβι είναι προβληματικό, μιας και κάθε φορά που το ξύνω αλλάζει η υφή του. Πάντως το χρησιμοποίησα πάρα πολύ αυτό το μήνα σε συνδυασμό με το lipgloss. Για αυτό το προϊόν, αφήνω ένα ερωτηματικό στον αέρα για το εάν το ξαναπάρω ή όχι. Πρώτα θα αγοράσω ένα ακόμη lipliner να το δοκιμάσω και τότε θα σας πω και την τελειωτική μου απόφαση.

    Αυτό που λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το είδα είναι το eyeliner. Δεν θα πω ότι είναι το πρώτο που θα επέλεγα να πάρω από τα τέσσερα προϊόντα, όμως το λάτρεψα για 3 λόγους. Πρώτον, είναι ένα καθαρό έντονο, σκούρο καφέ με τέλεια απόδοση. Δεύτερον, έχει λεπτό πινελάκι για να κάνω την πιο λεπτή γραμμή που θέλω. Και τρίτον, γιατί στεγνώνει γρήγορα.


    Την πρώτη φορά που το δοκίμασα στο χέρι μου απογοητεύτηκα λίγο, γιατί έβαλα παχιά στρώση και καθυστέρησε λίγο να στεγνώσει (βλέπετε το σημείο που γκριζάρει στην γραμμή, ειναι επειδή δεν έχει στεγνώσει). Μόλις στέγνωσε προσπάθησα να το σβήσω με το δάχτυλο μου, και σβήστηκε με δυσκολία. Δεν γράφει ότι είναι αδιάβροχο, όμως εγώ που δακρύζω συχνά λόγω των φακών, δεν χάλασε το μακιγιάζ μου. Το χρησιμοποίησα αρκετά, για απλό διακριτικό μακιγιάζ.

    Είναι πολύ εύκολο στην εφαρμογή του, το πινελάκι βοηθάει και τις πιο αρχάριες, αλλά και τις πιο έμπειρες για γρήγορη εφαρμογή. Εάν δεν "σκουπίσω" λίγο το πινελάκι στο στόμιο, και θέλω να κάνω γραμμή μόνο στην μισή επιφάνεια του ματιού, τότε θα πρέπει να κρατήσω λίγη ωρίτσα τα μάτια μου κλειστά για να στεγνώσει η γραμμή. Δευτερόλεπτα, μην φανταστείτε. Εάν όμως το απλώσω σε όλο το μάτι, τότε θα στεγνώσει πολύ γρηγορότερα χωρίς καθυστερήσεις.

    Στην πρώτη εφαρμογή που έκανα, τρόμαξα πάρα πολύ. Όσο άπλωνα το χρώμα με το πινέλο σε όλο το μάτι, έβλεπα, ή μάλλον φαινόταν, ότι το πινέλο μάζευε το χρώμα που ήδη είχα απλώσει. Ήταν σαν να άφηνε κενά. Όμως μόλις στέγνωσε ήταν μια χαρά. Χωρίς ατέλειες. Δεν ξέρω γιατί φαινόταν έτσι, ίσως έφταιγε ο φωτισμός. Παρόλ'αυτά, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, έντονο και διακριτικό ταυτόχρονα. Το μόνο που με απογοήτευσε είναι ότι δεν φαίνεται στις φωτογραφίες. Φαίνεται πολύ αμυδρό το χρώμα του και πιο ανοιχτό. Θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες πως φαίνεται το eyeliner σε σύγκριση με την προηγούμενη στο χέρι μου.



    Πάντως μου άρεσε πάρα πολύ αυτό και θα το ξαναπάρω σίγουρα μόλις μου τελειώσει, όπως επίσης θα δοκιμάσω και άλλα χρώματα εάν έχει. Δεν φαίνεται υπέροχο στα μάτια;;;;

    Και τελευταίο προϊόν είναι αυτό που ξεχώρισα. Εάν έπρεπε να επιλέξω μόνο ένα από τα τέσσερα, θα ήταν το Lipgloss. Και φανταστείτε ότι δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα lipgloss, δεν τα συμπαθώ. Όμως το συγκεκριμένο το έβαλα στην καρδιά μου. Η απόχρωση του είναι ένα γλυκό ανοιχτό καφέ, κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών πολλών κοριτσιών, με λάμψεις που δεν φαίνονται καθόλου. Κάνει τα χείλη πιο μεγάλα, πιο σαρκώδη και υγιή. Δεν είναι κολλώδες στα χείλη, μόνο εάν βάλω περισσότερο από ότι πρέπει.


    Στις φωτογραφίες που βλέπετε παρακάτω, φοράω το lipliner και το lipgloss μαζί. Στην πρώτη φωτογραφία,το αποτέλεσμα είναι με το lipgloss μόλις το τοποθέτησα, ενώ στην δεύτερη, έχω ταμπονάρει ελαφρά τα χείλη μου.



    Η διάρκεια του είναι η συνηθισμένη όπως όλων των Lipgloss. Με το ποτό και το νερό δεν φεύγει η γυαλάδα του και το χρώμα του, ενώ με το φαγητό θα φύγει όλο. Το χρησιμοποιώ πολύ επίσης στο κέντρο κάποιων ματ κραγιών για περισσότερη λάμψη και ένταση. Το απλικατέρ του όπως βλέπετε είναι κλασσικό και αρκετά βολικό. Κι αυτό απλώνεται βελούδινα στα χείλη και τα κάνει πιο απαλά.


   Το έχω ερωτευθεί αυτό το lipgloss και σίγουρα θα πάρω κι άλλες αποχρώσεις. Ποτέ δεν περίμενα εγώ να κυνηγήσω και να χρησιμοποιήσω τόσο πολύ ένα lipgloss.

   Εάν θέλετε να δοκιμάσετε προϊόντα μακιγιάζ από την εταιρία Lavera, σίγουρα θα σας πρότεινα τα δύο τελευταία προϊόντα!!! Πιστεύω ότι όλες θα τα λατρέψετε. Πείτε μου εσείς ποια προϊόντα Lavera έχετε δοκιμάσει και ποια είναι η γνώμη σας γι' αυτά. Έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω;;;; Ανυπομονώ να δω απόψεις!!! Προς το παρόν, σας φιλώ και σας υπενθυμίζω ότι σύντομα θα ξεκινήσει νέος διαγωνισμός!!

                                                        Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers